Acasă Stirile zilei Social Rata somajului a crescut la 5,01% in luna SEPTEMBRIE! Vezi cati someri...

Rata somajului a crescut la 5,01% in luna SEPTEMBRIE! Vezi cati someri sunt in Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rata somajului la sfarsitul lunii septembrie 2012, la nivel national, a fost de 5,01%, cu 0,12 puncte procentuale mai mare decat in august, fiind inregistrati 442.196 de someri, cu 2.214 mai multi decat in luna precedenta, potrivit ANOFM.

Potrivit Agentiei Nationale de Ocupare si Formare Profesionala (ANOFM), rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii septembrie a fost calculata folosind populatia activa civila la 1 ianuarie 2012. Aceasta este, conform datelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS), de 8,826 milioane de persoane, in scadere cu 171.800 fata de ianuarie 2011, cand a a fost de 8,998 milioane de persoane. „Populatia activa civila ne este comunicata de catre INS, in fiecare an, de regula dupa luna septembrie. (…) Prin urmare, rata somajului inregistrat a fost recalculata tinand seama de noua populatie activa civila de la inceputul anului curent”, se precizeaza intr-un comunicat ANOFM.

Dupa recalcularea in functie de populatia activa comunicata de INS, rata somajului la sfarsitul lunii septembrie se dovedeste, pe de alta parte, mai mica decat cele inregistrate in ianuarie (5,37%), februarie (5,37%) si martie (5,15%), conform datelor comunicate de ANOFM.