Acasă Politic Rares Bogdan a rabufnit la adresa PSD si USR: „PNL va fi...

Rares Bogdan a rabufnit la adresa PSD si USR: „PNL va fi condamnat sa guverneze in urmatorii ani”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rares Bogdan a afirmat, miercuri seara, ca „PNL va fi condamnat sa guverneze pentru urmatorii patru ani si jumatate”. In direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Manastire, eurodeputatul a explicat ca este destul de greu pentru PSD sa se recredibilizeze, in conditiile in care a trecut prea putin timp de la guvernarea Dancila, iar partidul propune „aceleasi fete”, in timp ce USR si PLUS nu reusesc „sa se adapteze” la realitatile romanesti, atacand Biserica, conservatorismul, traditiile si familia.

„Noi trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca, in urmatoarele randuri de alegeri, 10% din cei care voteaza, vor vota in afara tarii. Acum au votat 9%, la alegerile prezidentiale, cand au candidat Klaus Iohannis si Viorica Dancila, in finala. Deci aproximativ 10% din voturi vor veni din afara. Este o cifra uriasa. Diaspora conteaza enorm”, a declarat prim-vicepresedintele PNL.

Liderul delegatiei romane din PPE sustine ca „PNL are o sansa uriasa datorita a doua componente. Unu, constanta Klaus Iohannis si, doi, faptul ca gradul de dezamagire pe care il produce PNL, neputand sa dea toate masurile pe care le asteapta poporul in timp util, si din cauza COVID-19, si din cauza ca avem o majoritate constituita din opt forte politice, nu este atat de mare ca gradul de respingere pe care il are PSD. Atat timp cat PSD va iesi in fata cu Olguta Vasilescu – eu mi-as dori sa iasa mai mult Codrin – cu Ciolacu, cu Badalau, cu Paul Stanescu, cu Firea, oameni care si-au aratat masura faptelor in guvernarea Dancila, PNL ramane unica alternativa. Pentru ca PSD, cu aceste fete, va respinge in continuare. A trecut prea putin timp de la guvernarea Dancila pentru ca ei sa se recredibilizeze”.

„Pe de alta parte, a treia forta politica nu reuseste sa se adapteze, este inadaptabila. in momentul in care ataci Biserica, conservatorismul, traditiile romanesti, aici ma refer la USR – PLUS… E clar ca un partid de inadaptati sau cu lideri inadaptati, care nu reusesc sa se adapteze realitatilor romanesti, unde conteaza si Biserica, si traditiile, si familia, si multe alte chestiuni, care nu reuseste sa depaseasca 14%, 15%, USR, cu un PSD nereformat, care reuseste sa scoata aceleasi fete respingatoare, care nu se pot recredibiliza in spatiul public, PNL, avand constanta Klaus Iohannis, care in continuare se bucura de o mare credibilitate, va fi condamnat sa guverneze urmatorii patru ani si jumatate. E important cu cine va guverna”, a adaugat eurodeputatul.