Acasă Stirile zilei Social Ramasitele unor copii din secolul AL XVI-LEA, descoperite in centrul Timisoarei!

Ramasitele unor copii din secolul AL XVI-LEA, descoperite in centrul Timisoarei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ramasitele a doi copii au fost descoperite pe santierul arheologic din Timisoara, unde se fac lucrari de reabilitare a centrului istoric.

Arheologul Florin Drasovean de la Muzeul Banatului, care coordoneaza lucrarile pe santierul arheologic din Piata Sfantul Gheorghe din Timisoara, a declarat, miercuri, ca in cadrul cercetarilor au fost descoperite scheletele a doi copii, intr-un cimitir turcesc care dateaza din secolul al XVI-lea.

„Au fost descoperite schelete de copii bine conservate, intr-un vechi cimitir turcesc, care dateaza din secolul al XVI-lea. Alaturi, am gasit si fragmente ale unor monumente funerare, semn ca au apartinut unor familii mai instarite”, a declarat Drasovean.

Cele doua schelete se afla chiar langa zidurile unei foste biserici descoperite la sfarsitul saptamanii trecute.

Florin Drasovean a mentionat ca se astepta sa gaseasca oseminte umane in acest loc, deoarece in anul 2006, in cadrul unor lucrari de reabilitare a liniilor de tramvai intre Piata Libertatii si Piata Sfantul Gheorghe, a fost descoperit cimitirul turcesc, atunci fiind gasite aproximativ 50 de schelete umane.

Santierul arheologic a fost deschis in Piata Sfantul Gheorghe, unde se realizeaza lucrari pentru reabilitarea centrului istoric.

Lucrarile au inceput la sfarsitul lunii octombrie si sunt realizate de firma Romprest, care va face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos