Acasă Stirile zilei PUTIN vrea sa schimbe NOUA ORDINE MONDIALA! Americanii sunt in ALERTA!

PUTIN vrea sa schimbe NOUA ORDINE MONDIALA! Americanii sunt in ALERTA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reputatul analist american Francis Fukuyama a declarat despre conflictul din estul Ucrainei ca reprezinta un pericol iminent pentru ordinea mondiala.

„Cred ca actualul conflict este foarte periculos pentru ordinea mondiala nu atat de mult din cauza evenimentelor tragice in sine din Ucraina, ci din cauza comportamentului Rusiei”, a afirmat Fukuyama.

Dupa destramarea URSS in 1991, intreaga Europa de Rasarit s-a bazat pe principiul ca etnicii rusi care s-au trezit in afara tarii lor de origine trebuie sa ramana in tarile in care i-a surprins colapsul imperiului sovietic, fara niciun fel de pretentii teritoriale.

Dar prin actiunile sale impotriva Ucrainei, „Putin a dat un semnal etnicilor rusi, care traiesc in afara statului /rus/, ca atunci cand nu le va placea situatia din tara de resedinta, Rusia le va veni in ajutor”, considera Fukyama.

Referitor la atitudinea rezervata a Casei Albe in ceea ce priveste furnizarea de arme letale Ucrainei, celebrul politolog american a estimat ca administratia presedintelui Barack Obama s-ar putea sa constientizeze riscurile implicarii Statelor Unite in astfel de conflicte militare.

„Evident, exista ingrijorari (la Washington) ca un astfel de pas ar putea duce la o complicare si mai profunda a situatiei”, a spus el, in interviul acordat cu ocazia lansarii noului sau volum ‘Political Order and Political Decay’ la Washington.

Ideea „revolutiei portocalii” din 2004 a esuat in Ucraina din cauza nivelului ridicat al coruptiei, considera cunoscutul expert, apreciind ca actualele forte prooccidentale care au venit la putere la Kiev au sansa sa invinga acest flagel nu prin adoptarea doar a unor legi anticoruptie in parlament, ci prin punerea lor in aplicare.

„Mai intai de toate, trebuie sa se schimbe mentalitatea. In mod real. Bunaoara, georgienii si-au reformat eficient activitatea din sectorul public, sistemul de colectare a impozitelor, invatamantul superior, procedurile vamale etc. Eu cred ca Ucraina s-a angajat pe aceasta cale si trebuie sa treaca prin acest proces foarte dificil”, a declarat Fukuyama.

In acelasi timp, spune el, exista inca un aspect necesar si foarte important pentru realizarea acestui obiectiv.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAu avut curajul sa marturiseasca credinta in Hristos! Sfintii Mucenici Achepsima, Iosif si Aitala sunt praznuiti astazi in CALENDARUL ORTODOX!
Articolul următorNu poti renunta la FUMAT? Cele mai simple METODE de a-ti curata plamanii de tutun!