Crimeea a fost si ramane in sufletul rusilor o parte integranta a Rusiei, a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin, inainte de declaratia care a confirmat anexarea oficiala a penisulei Crimeea si orasului Sevastopol in componenta Rusiei.

Situatia din Kosovo este similara celei din Crimeea, a declarat Putin, citat de Russia Today, in pagina electronica.

„In sufletul si constiinta acestor oameni, Crimeea a fost si ramane o parte integranta a Rusiei”, a declarat presedintele rus, la doua zile dupa referendumul organizat in peninsula din sudul Ucrainei, care a votat in favoarea alipirii la Rusia.

Din declaratiile lui Putin mai citam:

Referendumul din Crimeea a fost deplin democratic si in conformitate cu dreptul international

Referendumul din Crimeea a fost organizat in conformitate deplina cu procedurile democratice si dreptul international, a declara Vladimir Putin, intr-un discurs sustinut in Parlament, unde a fost primit cu aplauze prelungite.

Rezultatele referendumului de duminica, unde locuitorii din Crimeea s-au pronuntat masiv in favoarea alipirii peninsulei la Rusia, nu pot fi contestate.

Pensinsula Crimeea are legaturi istorice, culturale, religioase si spirituale cu locuitorii din Rusia, Ucraina si Belarus, ceea ce explica pozitia Moscovei fata de regiune.

Presedintele rus a facut referire si la persecutarea etnicilor tatari din Crimeea si a altor minoritati din spatiul sovietic si a asigurat ca noile autoritati de la Simferopol doresc sa repare aceste lucruri. Astfel, una dintre masuri vizeaza ca tatara sa devina limba oficiala in Crimeea, alaturi de rusa si ucraineana.

Vladimir Putin l-a criticat, de asemenea, pe liderul sovietic Nikita Hrusciov, afirmand ca acesta a cedat Crimeea Ucrainei fara sa tina seama de dorinta locuitorilor din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.