Acasă World Putin amenintat de Obama cu noi sanctiuni pentru Rusia

Putin amenintat de Obama cu noi sanctiuni pentru Rusia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Obama a vorbit la telefon cu presedintele Rusiei si i-a transmis acestuia ca daca nu se vor inceta inarmarile separatistilor rusi din Ucraina precum si sustinerea acestora de catre statul rus.

 

„Desi consideram ca o solutie diplomatica este in continuare posibila, Rusia va suporta noi costuri daca nu observam masuri concrete pentru reducerea tensiunii”, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului american, Josh Earnest.

 

La randul sau, Kremlinul a explicat ca presedintele rus a evidentiat importanta incetarii bilaterale a focului si lansarii unor discutii directe intre partile implicate in conflict.

„Vladimir Putin a subliniat ca o incetare veritabila a luptelor si lansarea unor discutii directe intre partile aflate in conflict reprezinta cea mai mare prioritate pentru normalizarea situatiei din regiunile de sud-est” ale Ucrainei, potrivit unui comunicat al Moscovei.

 

Ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, a prezentat in mod detaliat luni, la Luxemburg, planul de pace al presedintelui Petro Porosenko, sprijinit de omologul sau rus, Vladimir Putin.

 

La randul lor, insurgentii prorusi din estul Ucrainei au decis sa accepte un armistitiu temporar, in cadrul planului de pace propus de Administratia Petro Porosenko, a anuntat un lider separatist, citat de AFP.

 

„Ca reactie la armistitiul decretat de Kiev, ne angajam sa avem propria incetare a focului”, a declarat Oleksandr Borodai, liderul autoproclamatei „Republici Donetk”.

 

„Armistitiul nostru va dura pana pe 27 iunie”, a spus liderul separatist.

 

Luptele dintre insurgentii prorusi si armata ucraineana s-au soldat cu 375 de morti.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos