Acasă Stirile zilei PURGATORIUS: Cum arata primul stramos al omului! FOTO

PURGATORIUS: Cum arata primul stramos al omului! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au descoperit noi fosile ale lui Purgatorius, ce infatiseaza o veverita, care isi petrecerea mare parte a timpului mancand fructe si urcandu-se in copaci. Pana acum mai fusesera gasiti doar dinti ai creaturii preistorice.

„Oasele de la calcaie arata ca avea o articulatie mobila, precum a primatelor din ziua de azi si ca traia in copaci”, a declarat pentru Discovery News co-autorul studiului Stephen Chester, paleontolog la Universitatea Yale.

„Aceasta mobilitate ii permitea sa isi roteasca piciorul in directii diferite, se ajusta diverselor unghiuri ale copacilor”, a mai spus Chester.

Chester a realizat studiul impreuna cu colegii sai Jonatha Bloch de la Florida Museum of Natural History si William Clemens, profesor la Universitatea California.

Cercetatorii cred ca oasele specializate de la calcaie ale lui Purgatorius au avut un rol important in succesul evolutionar al primelor primate.

„Noile fosile sustine idea ca primele 10 milioane de ani ale evolutiei primatelor au avut loc intr-o perioada intensa de diversificare a plantelor infloritoare, dezvoltand abilitatea de a se sui in copaci pentru a culege fructe”, a spue Bloch.

Purgatorius a trait in Pleocen, imediat dupa extinctia dinozaurilor non-aviari, cand a inceput dominatia mamiferelor. Se crede ca animalul era mic si maro si avea o coada stufoasa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos