Acasă Stirile zilei Social Proteste la Oltchim unde circa 100 de angajati s-au napustit in sediul...

Proteste la Oltchim unde circa 100 de angajati s-au napustit in sediul Combinatului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 100 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea s-au napustit, in sediul combinatului dupa ce conducerea unitatii a solicitat la negocieri o delegatie de sase oameni.

Initial, protestatarii au cerut ca directorul general al combinatului Oltchim, Constantin Roibu, sa vina sa discute cu ei, insa acesta nu a iesit in mijlocul oamenilor.

Ulterior, conducerea unitatii a cerut ca sase salariati sa intre la discutii cu reprezentantii combinatului, solicitatrea fiind insa ignorata, aproximativ o suta de angajati napustindu-se in sediul Oltchim, fara sa fie inregistrate incidente si fara sa fie necesara interventia agentilor de paza aflati la fata locului.

„Am cerut demisia conducerii combinatului si a liderului sindical Mihai Diculoiu, deoarece suntem nemultumiti si de activitatea lui si cerem premierului Victor Ponta sa rezolve problema combinatului Oltchim si a locurilor noastre de munca, intrucat in caz de privatizare nu este fixat un numar anume de salariati prevazuti sa ramana”, a spus unul dintre protestatari.

Aproape 300 de angajati ai Oltchim s-au adunat, miercuri, in curtea combinatului pentru a protesta fata de intarzierea luarii unei decizii in privinta situatiei combinatului, solicitand de urgenta vizita premierului Victor Ponta, si fata de faptul ca nu si-au primit banii si bonurile de masa de doua luni.

Premierul Victor Ponta a dat asigurari, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Guvernul cauta un investitor pentru Oltchim si a facut apel la angajatii companiei sa nu sperie investitorii, aratand ca ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Ramnicu Valcea pentru a discuta cu protestatarii.

De asemenea, Constantin Roibu a demisionat, miercuri, din functiile de director general, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si de membru al Consiliului de Administratie al Oltchim (OLT), ca urmare a propunerii sefului OPSPI, Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului combinatului chimic.

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.