Acasă Stirile zilei Social Protest SPONTAN al angajatilor combinatului Mechel Campia Turzii, nemultumiti de neplata salariilor!

Protest SPONTAN al angajatilor combinatului Mechel Campia Turzii, nemultumiti de neplata salariilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ o suta de fosti angajati ai Mechel Campia Turzii s-au adunat in fata combinatului, au fortat intrarea in unitate pentru a discuta cu directorul societatii, iar in momentul in care au reusit sa ajunga la cladirea administratiei oamenii au spart un geam.

Protestatarii au incercat, intr-o prima faza, sa forteze poarta combinatului, in conditiile in care directorul unitatii a refuzat sa vina sa discute cu ei, dupa care fostilor angajati le-a fost deschisa poarta, ei reusind sa ajunga la cladirea administratiei.

Protestatarii au incercat sa forteze si intrarea in cladirea in care se afla birourile si au spart un geam al usii de la intrare, strigand „Hotii, hotii” si cerand directorului combinatului sa iasa sa discute cu ei.

La ora transmiterii acestei stiri, o delegatie a protestatarilor formata din cinci persoane a reusit sa intre in cladirea in care se afla birourile conducerii combinatului, pentru a discuta cu reprezentantii unitatii. Ceilalti protestari se afla in fata cladirii de birouri, asteptand rezultatul discutiilor.

Peste o suta de fosti angajati ai Mechel Campia Turzii, care au fost disponibilizati in ianuarie si februarie, protesteaza miercuri in fata combinatului, cerand conducerii companiei acordarea celor trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.

Oamenii s-au adunat miercuri dimineata in fata combinatului Mechel Campia Turzii, protestul fiind spontan. Ei huiduie si striga „Hotii” si „Vrem salariile”.

Protestatarii sustin ca trebuiau sa primeasca in 45 de zile de la disponibilizare cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul.

„Conducerea Mechel Campia Turzii trebuia sa ne achite in 45 de zile de la disponibilizare cele trei plati compensatorii la care aveam dreptul. Sunt peste 700 de persoane care au fost disponibilizate in lunile ianuarie si februarie si care nu au primit banii. In plus, trebuia sa primim si bonurile de masa”, a spus unul dintre protestatari.

Acesta a reclamat faptul ca nu au gasit nicio intelegere la conducerea societatii si a spus ca oamenii sunt disperati, pentru ca au rate la banci si contau pe cele trei salarii compensatorii, care se ridica la sume cuprinse intre 3.500 si 4.000 de lei.

Liderul de sindicat al Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a acuzat conducerea Mechel Romania ca a vandut combinatul fara sa anunte sindicatul.

„Contractul colectiv de munca de la Mechel Campia Turzii nu a fost respectat, conducerea combinatului nu a acordat cele trei salarii compensatorii angajatilor disponibilizati. Vanzarea combinatului s-a facut cu incalcarea legii, fara sa fie anuntat sindicatul. Nu exista documente pentru vanzare. Noi vom face plangeri la Inspectoratul Teritorial de Munca si vom actiona in instanta conducerea Mechel Campia Turzii”, a spus Ioan Pascu, liderul de sindicat.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos