Un francezi s-a hotarat sa urmeze un protest inedit, acesta umbla prin toata Europa si mananca din tomberoane, fara sa cumpere nimic, si asta pentru a trage un semnal de alarma privind imensa risipa de alimente.

Baptiste Dubanchet a traversat deja Luxemburgul, Belgia, Olanda, Germania si Cehia pe bicicleta, intr-un periplu inceput la data de 15 aprilie, in Paris.

Dupa cum spune el, destinatia finala o reprezinta capitala Poloniei, Varsovia, acolo unde spera sa ajunga in cel mult doua saptamani.

Scopul acestei aventuri este „efectuarea acestui drum bazandu-se numai pe mancarea aruncata de altii, la hoteluri, restaurante, magazine alimentare, piete sau hipermarketuri, pentru a denunta risipa fara noima a alimentelor de baza”, scrie Dubanchet pe blogul sau, intitulat sugestiv „La Faim du Monde” (Foamea Lumii).

Potrivit tanarului de 25 de ani, aceasta risipa inconstienta se petrece in vreme ce milioane de oameni sufera si mor efectiv de foame.

Dubanchet a hotarat sa plece pe acest drum dupa ce a vazut o multime de oameni infometati in escapadele sale turistice din Columbia, Asia de sud-est si Tahiti.

„Eram un om bogat in tari sarace. Am fost atat de trist sa vad oameni atat de infometati. Ei nu au nicio varianta. Nu ei au ales sa fie saraci, dar eu am ales sa fac ceva pentru ca toata lumea sa vada cat de multa mancare aruncam fara sa ne dam seama”, spune temerarul francez.

El crede ca reducerea risipei de alimente ar insemna mai multa mancare disponibila celor nevoiasi, reducerea poluarii si o diminuare semnificativa a pretului la produsele alimentare de baza.

Vezi VIDEO AICI!

Dubanchet a decis sa faca acest drum exact momentul in care Parlamentul European a declarat anul 2014 ca fiind Anul European Impotriva Risipei Alimentare.

Potrivit unui raport anual al ONU, peste 842 de milioane de oameni de pe planeta nu au posibilitatea sa-si procure alimentele necesare pentru un trai situat la limita inanitiei.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.