O activista Femen a protestat in sanii goi in piata Sfantul Petru, de la Vatican, chiar in ziua de Craciun, dupa ce a incercat sa fuga cu statueta Pruncului Iisus. 

In mijlocul pietii, ascunsa de multime, tanara blonda si-a ridicat dintr-o data tricoul, a trecut prin gaurile din gardul de protectie, a alergat pana la iesle si a luat statueata Pruncului Iisus. Pe pieptul gol avea scris cu negru mesajul „God is woman” („Dumnezeu este femeie”).

Tanara a fost, insa, imediat prinsa de un jandarm in uniforma, care a luat statueta din mainile ei. Activista a fost obligata sa se imbrace si a fost indepartata de iesle de catre politist.

Incidentul a survenit in dupa-amiaza zilei de joi, la cateva ore dupa binecuvantarea „Urbi at Orbi”, sustinuta de papa, zona fiind, in continuare, populata de multa lume.

Nu este pentru prima data cand activistele „Femen” organizeaza astfel de proteste, in piata Sfantul Petru de la Vatican.

Miscarea feminista Femen, nascuta in Ucraina ca o serie de actiuni topless fata de fostul regim pro-Kremlin de la Kiev, de presedintele rus Vladimir Putin si de Biserica Ortodoxa, s-a raspandit in Europa unde ataca, de asemenea, Biserica Catolica pe care o acuza de inapoiere cand vine vorba de drepturile femeilor.

Cea mai recenta actiune spectaculoasa a Femen: la sfarsitul lunii septembrie, o activista topless a intrat in altarul catedralei din Strasbourg pentru a denunta caracterul politic al vizitei Papei Francisc in cadru institutiilor europene.

„Femen” protesteaza in special impotriva opozitiei Bisericii Catolice la avorturi si concubinaj, si alege intotdeauna locuri simbolice, sacre in ochii credinciosilor.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.