Acasă Stirile zilei Protest al romilor la sediul Guvernului! „Vrem sa muncim, nu vrem sa...

Protest al romilor la sediul Guvernului! „Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 200 de romi au participat la un protest, in fata sediului Guvernului, nemultumiti ca demnitari francezi vin in Romania pentru a le cunoaste problemele, iar Guvernul doar „se face ca intelege”, realitatea fiind ca, din cauza problemelor, ei au ajuns o comunitate care se plimba peste tot in lume.

Cei aproximativ 200 de protestatari din Piata Victoriei au plecat in jurul orei 14.00, cu autocare, spre Palatul Cotroceni, unde vor sa ceara cere presedintelui Traian Basescu sa ii sustina pentru ca adevaratii reprezentanti ai comunitatii rome, respectiv Alianta Civica Democrata a Romilor (ACDR), sa poata candida la alegeri.

Protestatarii au strigat „Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim!”, „Haideti cu noi, sa scapam de hoti si de mafioti!”, „Vrem dreptate!”, „Libertate!”, „Demnitate!”, „Pacat de sangele varsat!” si au avut bannere bannere pe care scria „Educatie pentru copiii nostri”, „Partida Romilor egal tragedia romilor”, „ANR, unde sunt bugetele?” si „Paun, ne-ai vandut destul”. Manifestantii au scandat si impotriva liderului Partidei Romilor, Nicoale Paun, transmitandu-i: „Paun, Paun, ne-ai mintit destul!”.

Protestul din fata Palatului Victoria are „legatura directa” cu vizita la Bucuresti a ministrilor francezi de Interne, Manuel Valls, si pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, si este indreptat spre Executiv, dar vizeaza si organizatiile care ii reprezinta pe romi in Parlament si Guvern, Partida Romilor si, respectiv, Agentia Nationala pentru Romi (ANR), au spus reprezentanti ai Aliantei Civice Democrate a Romilor (ACDR), organizatorul manifestatiei.