Acasă Sanatate Protectia Consumatorilor avertizeaza: De ce ar trebui sa ocolesti aceste mezeluri!

Protectia Consumatorilor avertizeaza: De ce ar trebui sa ocolesti aceste mezeluri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agentia Europeana a Mediului avertizeaza ca substantele chimice folosite din abundenta in mezeluri ne imbolnaveste din ce in ce mai mult.

Conducerea Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor ne spune cum sa ne ferim de alimentele superchimizate.
Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agentiei Europene a Mediului (AEM), a atras atentia, la evaluarea cincinala a mediului european, ca utilizarea tot mai raspandita a substantelor chimice, in special in produsele de consum, a fost asociata cu sporirea bolilor si a tulburarilor endocrine observate la om. Presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania, Costel Stanciu, sustine ca avertizarea AEM a avut in vedere alimentele superchimizate care ne afecteaza grav sanatatea.

„Alimentatia este plina de chimicale si creeaza dezechilibre la nivel de tract digestiv, omoara bacteriile bune, altele sufera mutatii. Singura aparare pe care o putem avea este sa incercam sa evitam alimentele superprocesate, incarcate de aditivi, care, de fapt, sunt niste chimicale. Ingrediente de origine organica nu mai exista, s-au creat substituenti pentru aproape toate ingredientele de natura organica. Cei mai nocivi aditivi alimentari sunt cei care confera stralucire alimentului, si ma refer la nitratii si nitritii care dau acea culoare vie alimentului, creeaza impresia falsa de prospetime, dar si la potentiatorii de aroma si de gust care dau un gust artificial, puternic, il accentueaza si, in felul acesta, excita anumite simturi si creeaza si dependenta. Mai sunt si colorantii care dau acele culori asociate cu unele culori din natura si iar se creeaza perceptii false. Daca un salam, de exemplu, straluceste in interior, daca este prea rosu, este clar ca este chimizat. Culoarea aceea rosie la carne exista, dar se mentine doar cateva ore, dupa care se stinge”, ne-a declarat Costel Stanciu.

Sursa: ziarulring.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos