Acasă Stirile zilei Infrastructura Proiectul de 3,6 MILIARDE de euro pentru ROMANIA! Vezi ce se va...

Proiectul de 3,6 MILIARDE de euro pentru ROMANIA! Vezi ce se va CONSTRUI din 2013

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Proiectul canalului Siret-Baragan va fi lansat anul viitor urmand sa fie investita o suma de pana la 50 de milioane de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

„Pentru canalul Siret-Baragan ministerul a comandat studii la Institutul de Studii pentru Imbunatatiri Funciare si suntem in faza finala cu acestea. Sper ca in cel mai scurt timp acest proiect sa devina de o importanta principala pentru Guvern si sa gasim surse financiare ca sa putem sa construim”, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a adaugat ca a discutat la Bruxelles despre investitiile in zona de imbunatatiri funciare si a vorbit si despre canalul Siret-Baragan, unde este nevoie de finantare. „Cred ca vom merge pe un parteneriat public-privat, pentru ca sunt investitori si din Rusia, si din China interesati sa investeasca in aceasta zona. In urma discutiilor pe care le-am avut la Bruxelles exista posibilitatea ca chiar din anul 2013 sa putem sa facem anumite investitii”, a afirmat Constantin.

Ministrul a mai spus ca investitiile de anul viitor vor fi sub 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat pentru intregul canal, doar pe zona de imbunatatiri funciare, de 2,6 miliarde euro. De acest proiect s-a aratat interesata, anul trecut, compania China National Agricultural Group Corporation.

Tot anul trecut, Valeriu Tabara, la acea data ministru al Agriculturii, anunta ca ministerele Agriculturii si Mediului vor sa incheie un parteneriat public-privat pentru constructia canalului, care ar facilita irigarea a 500.000 de hectare de teren, valoarea totala a proiectului fiind de 3,6 miliarde de euro.