Mai multi investitori sunt interesati de proiectul gigant de un miliard de euro pentru hidrocentrala de la Tarnita din judetul Cluj, potrivit reprezentantilor Hidro Tarnita.

„Informam publicul interesat cu privire la faptul ca, inca din a doua zi de la deschiderea procedurii, au fost inregistrate atat o prima plata efectiva a pretului prevazut mai sus (pretul de 12.000 euro pentru achizitia documentatiei de precalificare – n.r.), cat si un numar semnificativ de investitori efectiv interesati, care se afla in curs de pregatire a formalitatilor de plata si de obtinere a imputernicirilor autentice necesare ridicarii ocumentatiilor, conform pocedurii”, se arata intr-un comunicat al Hidro Tarnita.

Hidrocentrala Tarnita-Lapustesti ar urma sa fie construita, pe parcursul a 5-7 ani, la 30 de kilometri de orasul Cluj-Napoca, pe valea raului Somesul Cald.

Unitatea este prevazuta sa aiba patru grupuri de 250 MW fiecare. In timpul constructiei centralei vor fi create peste 4.000 de locuri de munca.

Investitorii au putut achizitiona documentatia incepand de luni, iar aceast lucru le permite sa viziteze locul unde ar urma sa fie costruita hidrocentrala.

Lista investitorilor precalificati va fi publicata in 14 noiembrie.

Actionarii Hidro Tarnita sunt Electrica si Complexul Energetic Hunedoara, fiecare cu cate 50% din actiuni.

La capitalul companiei Hidro Tarnita vor participa Complexul Energetic Hunedoara, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia si Societatea de Administrare pentru Participatii in Energie (SAPE), alaturi de investitori care urmeaza sa fie selectati. SAPE a fost infiintata ca sa ges¬tioneze pachetele minoritare de actiuni cu care a ramas Electrica SA la companiile de distributie si furnizare a energiei electrice privatizate.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.