Acasă Stirile zilei Vremea Infotrafic Prognoza meteo pana pe 24 mai. Cum va fi vremea in urmatoarele...

Prognoza meteo pana pe 24 mai. Cum va fi vremea in urmatoarele saptamani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Meteorologii anunta vreme frumoasa pentru perioada 11 – 24 mai, in care zilele calde, cu temperaturi de pana la 29 de grade, vor alterna cu cele normale pentru aceasta perioada sau chiar racoroase, se arata in prognoza pentru urmatoarele doua saptamani, publicata luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Vremea in Banat

In Banat, pe parcursul intregului interval, regimul termic va fi caracterizat de variatii, temporar chiar semnificative, astfel ca zilele cu vreme apropiata de normal sau chiar racoroasa (in 12, 14 -15 mai si cu probabilitate mare si in perioada 21-23 mai) cand media maximelor va fi de 20…24 de grade vor alterna cu zile calde (in special in 13 mai, in jurul datei de 16 mai si posibil spre sfarsitul intervalului) cand dupa-amiaza vor fi 25…28 de grade, mediat regional. Aceleasi oscilatii vor avea si temperaturile nocturne, dar in marea lor majoritate se vor situa intre 8 si 12 grade, valori mai mici, in medie de 6…8 grade, fiind in diminetile de 13 si 15 mai si posibil intre 20 si 22 mai. Va ploua local in jurul datei de 12 mai, iar probabilitatea de ploi – in general asociate unui grad mai ridicat de instabilitate atmosferica – va creste in cea de-a doua saptamana.

Vremea in Crisana

In Crisana, intregul interval de referinta va fi caracterizat de variatii in regimul termic, chiar semnificative, cu alternante intre zile racoroase (in 12, 14 si 17 mai si cu probabilitate mare si in perioada 21-23 mai) cand temperaturile maxime vor fi, in medie, de 17…20 de grade si zile mai calde (in special in 13 mai, in jurul datelor de 16 si 19 mai) cand dupa-amiaza valorile se vor incadra intr-un ecart mediu de 22…25 de grade. Aceleasi oscilatii vor avea si temperaturile minime care se vor situa in marea lor majoritate intre 8 si 12 grade, dar cu valori mai mici, in medie de 5…7 grade in diminetile de 13 si 15 mai si posibil in perioada 21- 22 mai. Va ploua local intervalul 12-14 mai, iar probabilitatea de ploi – in general asociate unui grad mai ridicat de instabilitate atmosferica – va fi din nou in crestere dupa data de 17 mai.

Vremea in Transilvania

In Transilvania, pe parcursul intregului interval, desi vor fi variatii de la o zi la alta, media valorilor termice va fi apropiata de normalul acestei perioade din, cu unele zile mai racoroase in special in nordul regiunii, dar si cu temperaturi peste cele obisnuite in sud si vest. Astfel, valorile diurne vor fi de 20…24 de grade, mediat regional, chiar mai ridicate in jurul datelor de 14 si 16 mai. Valori in jurul celor climatologic specifice va avea si temperatura minima, cu 7…10 grade mediat regional, mai scazute in dimineata de 13 mai, in medie 4…7 grade. Probabilitatea de ploi locale – in general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferica – va fi relativ ridicata in majoritatea zilelor din intervalul de referinta, dar in special in 12, 14 si 17 mai.

Vremea in Maramures

In Maramures, pe parcursul celor doua saptamani, variatiile termice vor fi destul de importante. Astfel, in zilele cele mai racoroase, in general in intervalul 12-15 mai, temperaturile maxime se vor incadra intre 15 si 18 grade, iar cele mai mari valori vor fi de 22…24 de grade, mediat regional. Aceleasi oscilatii vor avea si temperaturile nocturne care se vor situa in marea lor majoritate intre 7 si 10 grade, valori mai mici, in medie de 3…6 grade, fiind in diminetile de 13 si 15 mai. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata in majoritatea zilelor din interval, fiind posibile local si temporar si manifestari de instabilitate atmosferica mai accentuata.

Vremea in Moldova

In Moldova, pe parcursul intregului interval, regimul termic va fi caracterizat de variatii, temporar chiar semnificative, astfel ca zilele cu vreme racoroasa, local chiar rece pentru aceasta perioada din an in special in nordul regiunii (cu probabilitate mai mare in 13 si 15 mai) cand media maximelor va fi de 16…19 grade, vor alterna cu zile calde cand dupa-amiaza vor fi 22…25 de grade, mai ridicate in sudul regiunii. Aceleasi oscilatii vor avea si temperaturile nocturne care se vor situa in marea lor majoritate intre 8 si 11 grade, valori mai mici, in medie de 4…8 grade, fiind in diminetile de 13 si 15 mai si posibil in jurul datei de 19 mai. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociata manifestarilor de instabilitate atmosferica, astfel ca distributia acestora va fi neuniforma, pe spatii mici fiind posibile averse cu caracter torential, dar la nivel regional se estimeaza un regim pluviometric in general deficitar.

Vremea in Dobrogea

In Dobrogea, in special pe parcursul primei saptamani, regimul termic va fi caracterizat de variatii, chiar semnificative, astfel ca zilele cu vreme apropiata de normal si local chiar racoroasa (in 13 si 15 mai) cand media maximelor va fi de 17…20 de grade vor alterna cu zile calde, in special in 12 si 14 mai cand dupa-amiaza vor fi 23…25 de grade, mediat regional, dar cu valori mai mari in vestul regiunii. Pentru a doua saptamana estimarile prognostice indica valori sub cele specifice perioadei la inceput, cu tendinta de incalzire in ultimele zile ale intervalului. Usoare oscilatii vor avea si temperaturile nocturne, dar care se vor situa in marea lor majoritate intre 10 si 14 grade, valori in jurul mediilor multianuale. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociata manifestarilor de instabilitate atmosferica, astfel ca distributia acestora va fi neuniforma, pe spatii mici fiind posibile averse cu caracter torential, dar la nivel regional se estimeaza un regim pluviometric in general deficitar. Ploi mai frecvente vor fi posibile doar in perioada 17-18 mai.

Vremea in Muntenia

In Muntenia, intregul interval de referinta va fi caracterizat de variatii in evolutia regimului termic, chiar semnificative, cu alternante intre zile cu temperaturi in jurul celor normale in aceasta perioada din an (in 13 si 15 mai si cu probabilitate mare si in perioada 18-21 mai) cand maximele vor fi, in medie, de 22…24 de grade si zile calduroase (in special 12, 14 si 16 mai) cand dupa-amiaza valorile se vor incadra intr-un ecart mediu de 26…29 de grade. Aceeasi evolutie, desi cu oscilatii mai putin importante, vor avea si temperaturile minime care se vor situa in marea lor majoritate intre 9 si 13 grade, valori in jurul mediilor climatologice. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociata manifestarilor de instabilitate atmosferica, astfel ca distributia acestora va fi neuniforma, pe spatii mici fiind posibile averse cu caracter torential, dar la nivel regional va predomina un regim pluviometric deficitar. Ploi mai frecvente se estimeaza a fi doar in perioada 17-19 mai.
Vremea in Oltenia

In Oltenia, pe parcursul celor doua saptamani, regimul termic va fi caracterizat de alternante intre zile cu vreme apropiata de normal (in 13, in 15 mai si cu probabilitate mare si in perioada 19- 21 mai) cand media maximelor va fi de 23…25 de grade si zile calduroase (in special 12, 14 si 16 mai) cand dupa-amiza vor fi 26…29 de grade, mediat regional. Usoare oscilatii vor avea si temperaturile nocturne, dar in marea lor majoritate acestea se vor situa intre 10 si 14 grade, valori apropiate de mediile climatologice. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociata manifestarilor de instabilitate atmosferica, astfel ca acestea se vor semnala pe spatii mici si chiar daca izolat aversele pot avea caracter torential, la nivel regional regimul pluviometric va fi deficitar. Ploi mai frecvente se estimeaza doar pentru perioada 17-19 mai.

Vremea la munte

La munte, zilele cu vreme calda cand temperaturile diurne vor fi in medie de 14…18 grade vor alterna cu zile mai racoroase caracterizate de valori intr-un ecart mediu de 10…13 grade. Aceleasi oscilatii vor avea si temperaturile minime, dar in marea lor majoritate se vor situa intre 4 si 8 grade, valori mai mici, in medie de 2…3 grade, chiar usor negative in masivele cele mai inalte urmand a se inregistra in dimineata de 13 mai. Probabilitatea pentru ploi – in general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferica – va fi relativ ridicata in majoritatea zilelor din intervalul de referinta, dar in special in 12 si 14 mai, cand vor fi local si cantitati de apa mai insemnate si din nou dupa data de 17 mai.