Acasă Stirile zilei Retail Profi deschide un magazin la Urziceni într-o fostă locație a lui Dinu...

Profi deschide un magazin la Urziceni într-o fostă locație a lui Dinu Patriciu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Retailerul Profi ajunge la un total de 118 unitati prin deschiderea unui magazin in Urzeni, intr-un fost spatiu Minimax.Amplasat in imediata apropiere a pietei centrale din Urziceni, noul magazin Profi, deschis saptamana aceasta, are o sala de vanzare de 900 mp si ofera 5.000 de produse alimentare si nealimentare, potrivit unui comunicat.

Proprietarul spatiului in care este amenajat noul Profi este Serban Patriciu, fratele omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro (Forbes Romania 500 Miliardari, 2011).

Serban Patriciu are o avere de circa 40 de milioane de euro, potrivit estimarilor revistei Forbes Romania din 2010. El are investitii in domeniul constructiilor si in cel al imobiliarelor.

Reteaua Minimax a intrat in insolventa in februarie anul acesta. RVA Insolvency, administratorul judiciar al acesteia, precum si al retelei Mic.ro, a propus creditorilor sa admita falimentul celor doua retele de magazine controlate de omul de afaceri Dinu Patriciu.

In aprilie, Profi a anuntat ca se va extinde pana la 130 de unitati in decursul a doua luni. Planul final de dezvoltare a retelei vizeaza 200 – 300 de magazine in total. Profi este unul dintre cei mai expansivi retaileri de pe piata locala, cu 10 magazine noi deschise de la inceputul anului si pana acum.

Reteaua Profi a fost preluata de Enterprise Investors in toamna lui 2009, intr-o tranzactie de 66 milioane de euro. La momentul respectiv, lantul de magazine (cu politica de discount la vremea aceea) numara 67 de unitati.