Ministerul Educaţiei anunţă că Liviu Pop, cel care asigură interimatul la conducerea instituţiei, a decis să majoreze cu 15% sumele plătite cadrelor didactice din comisiile bacalaureatului, ceea ce înseamnă că, pentru fiecare lucrare corectată, un profesor va primi în plus 60 de bani.

Hotărârea lui Pop este valabilă şi pentru plata cadrelor didactice care participă în comisiile de admitere şi evaluare naţională.

“Având în vedere decizia Guvernului de majorare a salariilor, Ministerul Educaţiei a luat hotărârea să majoreze cu 15% tarifele pentru plata cadrelor didactice care participă în comisiile de admitere, evaluare naţională şi bacalaureat. Majorarea propusă este în unele cazuri chiar şi peste acest procent”

a declarat Liviu Pop, joi, la o întâlnire informală cu liderii federaţiilor sindicale din învăţământ şi ai organizaţiilor naţionale studenţeşti.

Până acum, plata stabilită de minister pentru plata cadrelor didactice din comisiile examenelor naţionale era aceeaşi ca anul trecut.

Astfel, până la majorarea de 15%, preşedintele unei comisii din centrele de examen urma să primească 400 de lei la o comisie cu până la 450 de candidaţi (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidaţi, potrivit unui ordinului semnat la 2 mai de fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba.

Vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiilor din centrele de examen urmau să fie plătiţi cu câte 275 de lei pe zi, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

La comisiile din centrele zonale de evaluare, preşedintele era trecut cu 600 de lei la o comisie de până la 1.000 de candidaţi (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidaţi. Profesorii evaluatori urmau să fie plătiţi cu câte patru lei pentru fiecare lucrare corectată. Aceeaşi sumă era prevăzută pentru profesorii care vor face parte din comisiile de soluţionare a contestaţiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale va fi plătit cu câte doi lei pentru fiecare candidat examinat, se mai preciza în ordin.

La proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, plata era de trei lei pentru fiecare candidat examinat, iar acum creşte cu 45 de bani, datorită majorării cu 15%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.