Ion Suta, fost profesor universitar, cerseste in intersectii sub pretextul ca are nevoie de bani pentru o operatie pe creier. Cand buzunarele ii sunt pline, joaca in cazinouri milioanele primite de la creduli.

Fost profesor la Universitatea de Agronomie, Suta cerseste pe strada si are fabricata o poveste induiosatoare. Poarta o caciula ce ii acopera chipul transfigurat de frig, o geaca ponosita si merge greu, adus de spate. Tine in mana o hartie pe care scrie ca sufera de Parkinson si ca are nevoie de bani pentru a se opera pe creier la Viena.

„Operatia asta costa in jur de 50.000 de euro. Cei care nu stiu fac si bascalie, ma si ameninta ca ma bate, ca sunt prefacut”.

Povestea trista se schimba, insa, brusc odata cu lasarea serii sau dupa ce isi simte buzunarele pline. Din cersetorul umil si bolnav, Ion se transforma intr-un om bogat ce-si risipeste agoniseala jucand la cazino toti banii primiti de cei care l-au crezut bolnav cu cateva ore in urma.

In realitate, fostul profesor universitar are unde sa stea, un apartament intr-o zona foarte buna, aproape de intersectia in care isi cerseste banii pentru jocurile de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.