Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,5% in trimestrul al treilea din acest an! – Cap Limpede

Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,5% in trimestrul al treilea din acest an!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Produsul Intern Brut a scazut cu 0,5% fata de trimestrul al doilea din acest an si cu 0,6% fata de trimestrul al treilea din 2011.

In primele noua luni din 2012, PIB a crescut, in termeni reali, cu 0,2% fata de primele noua luni din 2011.

Cele mai mari cresteri ale activitatii au avut loc in domeniile de activitati profesionale, stiintifice si tehnice, activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (+13,8%). De asemenea, tranzactiile imobiliare (+10,4%) si activitatile de spectacole, culturale si recreative, reparatii de produse de uz casnic si alte servicii (+8,1%) au inregistrat cresteri semnificative.

Cresteri usoare ale volumului de activitate s-au inregistrat in telecom (+4,1%) si in comert cu amanuntul si ridicata, repararea autovehiculelor si motocicletelor, transport si depozitare; hoteluri si restaurante (+2,8%).

Loading...

Agricultura a inregistrat cea mai mare scadere a activitatii (-29,8%). Reduceri ale volumului de activitate s-au mai inregistrat in administratie publica si aparare; asigurari sociale din sistemul public; invatamant; sanatate si asistenta sociala (-1,3%), constructii (-0.7%), industrie (-0,3%) si intermedieri financiare si asigurari (-0,1%).

Volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat s-a majorat, impozitele nete pe produs inregistrand o crestere cu 9,0%.

Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,5% in trimestrul al treilea din acest an! was last modified: decembrie 6th, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close