Acasă Stirile zilei Justitia Procurorii DNA au efectuat mai multe perchezitii la Maricel Pacuraru si fratele...

Procurorii DNA au efectuat mai multe perchezitii la Maricel Pacuraru si fratele lui Schwartzenberg, intr-un caz de spalare de bani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA au efectuat cateva perchezitii la 35 de adrese din Bucuresti, printre care si la Maricel Pacuraru si fratele lui Elan Schwartzenberg, intr-un caz de trafic de influenta si spalare de bani de peste un milion de euro, potrivit mediafax.ro.

Surse judiciare au declarat ca procurorii anticoruptie fac mai multe perchezitii la imobilele detinute de fratele lui Elan Schwartzenberg, cazul avand legatura cu dosarul disparitiei lui Codrut Marta. Perchezitii au fost facute si la imobile ale Monicai Hoffman, o apropiata al lui Elan Schwartzenberg, precum si la cele ale lui Maricel Pacuraru.

Acestia, dar si alte persoane urmeaza sa fie audiate la DNA, au mai spus sursele citate.

In acest caz sunt vizate fapte de evaziune fiscala si spalare de bani in legatura cu activitatea Realitatea Media, au precizat aceleasi surse.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca procurorii Sectiei de combatere a coruptiei fac cercetari intr-o cauza penala complexa ce vizeaza savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de influenta, spalarea banilor proveniti din evaziune fiscala, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, bancruta frauduloasa, delapidare, in care sunt implicate peste 30 persoane fizice si mai multe persoane juridice.

„Potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, suma care face obiectul spalarii de bani este de peste 1.000.000 euro”, a precizat DNA.

Luni dimineata au fost facute perchezitii domiciliare in 35 de locatii din Bucuresti, fiind emise mandate de aducere pentru 16 persoane, care urmeaza a fi audiate de procurori, se mai arata in comunicatul DNA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos