Acasă Stirile zilei Social Procesiune impresionanta cu Preasfantul Sacrament, duminica, in Capitala!

Procesiune impresionanta cu Preasfantul Sacrament, duminica, in Capitala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mii de credinciosi catolici sunt asteptati, duminica, la procesiunea impresionanta cu Preasfantul Sacrament, organizata de Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.

In timpul procesiunii, IPS Ioan Robu va purta Sfanta Taina (Sfanta Impartasanie), iar copiii, imbracati in hainute albe de sarbatoare, vor presara petale de flori in fata Preasfantului Sacrament.

„Aceasta procesiune este o manifestare publica a credintei in prezenta reala a lui Cristos in mijlocul nostru cu Trupul si Sangele sau, sub forma painii si vinului”, se arata in comunicatul Arhiepiscopiei.

Procesiunea va incepe la ora 16.00 la Biserica Italiana „Preasfantul Mantuitor”, va continua apoi pe traseul: str. Onesti, Piata Revolutiei, strada situata intre Biserica Cretulescu si Palatul Regal, str. Ion Campineanu, str. Luterana si se va incheia la Catedrala „Sf. Iosif” in jurul orei 16.45.

La sfarsitul procesiunii, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, va prezida Sfanta Liturghie solemna in Catedrala Sfantul Iosif.

Sarbatoarea Trupul si Sangele Domnului, prin care este celebrat intr-un mod deosebit Misterul Euharistiei (al Sfintei Impartasanii), incheie ciclul sarbatorilor de dupa Pasti. Aceasta dateaza din secolul al XIII-lea, fiind introdusa mai intai in dieceza de Liège (Belgia) si extinsa apoi in Olanda si vestul Germaniei.

In 1264, Papa Urban al IV-lea (care fusese arhidiacon la Liège), a fixat Sarbatoarea Trupului lui Cristos pentru intreaga Biserica Romano-Catolica, incredintandu-i Sfantului Toma de Aquino alcatuirea textelor liturgice corespunzatoare. Fastul sarbatorii a fost sporit mai apoi de introducerea procesiunii, atestata deja in 1279, la Köln (Germania). Aceasta a devenit un eveniment important in multe orase, desfasurandu-se cu participarea suveranilor, nobililor, inaltilor functionari si a membrilor breslelor. Obiceiul de a arunca petale de flori pe drumul pe care trece procesiunea a dat nastere unor forme deosebite de decoratiuni florale, cum este l’Infiorata – un covor natural realizat din petale de flori, traditia luand nastere la Roma, in prima jumatate a secolului al XVII-lea.

Sursa: mediafax.ro