Bucurestiul a iesit in strada in aceasta seara. 50 de mii de oameni protesteaza in strada la adresa Ordonantelor pe Justitie. Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, proaspat revenit dupa vacanta in DUBAI face apel la aoucaturile din Orientul Mijlociu. Acesta il considera responsabil de proteste pe presedintele Klaus Iohannis si ameninta cu un razboi civil.

„Presedintele vrea prin aceste proteste sa impuna o agenda. Masurile pe care le-am luat si vrem noi sa le luam sa treaca pe planul doi. Sa nu se mai vada. Discutam de cati manifestanti sunt. A venit la Guvern si ne-a acuzat de ceva ce nu faceam. E un demers care vrea sa paraziteze.”, a spus Tariceanu in direct pe B1TV.

Mai mult, Tariceanu a lansat un avertisment fara precedent. „Riscam sa ajungem in razboi civil daca iesim si noi in strada.”, zice Tariceanu.

Din biografia neromantata a lui Tariceanu publicata pe arhivelesecuritatii aflam ca acesta ar fi avut misiunea de a distruge PNL iar din nucleu decizional ar fi facut parte Sebastian Vladescu, Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, Radu Spiridon, George Danielescu, Ion Basgan, Bogdan Olteanu, nepotul croitoresei staliniste, Ghizela Vass, cu totii frati cu sortulet, obedienti MLNR-ului, condus atunci de Eugen Ovidiu Chirovici, un protejat al lui Adrian Nastase.

Manechinul Tariceanu a transformat PNL-ul intr-un SRL. Firma Intervam SA, condusa de Calin Popescu Tariceanu avea 6 actionari, dintre greii de atunci, ai partidului: Chiliman, Rusanu, Danielescu, Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu si Ion Basgan. Ulterior, Chiliman a ajuns primarul sectorului 1, caruia i-a jegmanit bugetul urias cu ajutorul lui Moisescu. Bazgan a devenit parlamentar de Teleorman, Cojocaru a ajuns deputat de Brasov, Dan Rusanu, parlamentar de Hundeoara… Mai tarziu, paienjenisului creat se extinde prin acapararea de alti liberali cu influenta in partid, astfel au luat nastere noi firme cu actionari din PNL: ARI Electronics Invest SRL, Banca Romana pentru Relansare Economica Libra Bank, Flanco Import Export SRL, Publimedia SRL, dar si fantomatica SC ARABESQUE INVESTMENTS INTERNATIONAL SA, cu domiciliul in Insulele Virgine.

La Leader High Tech SA, printre partenerii lui Calin Popescu Tariceanu il gasim pe fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, Relu Fenechiu, Bogdan Olteanu etc.