Doctorul tau este plin de bune intentii, dar tot exista posibilitatea sa iti ascunda anumite detalii pe care tu, de fapt, ti-ai dori sa le stii si ai tot dreptul sa le stii.

8. “Nu ai nevoie de analiza asta!”

Ca sa-si justifice propriile decizii, in cazul in care ar fi luati la “bani marunti” de catre autoritatile financiare ale spitalului, medicii sunt tentati sa mai faca si economie cand vine vorba despre teste si analize medicale. De altfel, s-a dovedit, in urma unor sondaje, ca aproximativ 50% din colonoscopiile recomandate de catre medici nu aveau nici un fundament. Totusi, e mai bine sa previi decat sa tratezi si cand spunem asta, nu ne referim doar la colonoscopii.

La polul opus se afla cel mai des recomandate teste, cum ar fi RMN-ul sau radiografiile. Sunt proceduri care te expun mult, iradiindu-ti intreg corpul. Cand primesti o astfel de recomandare, intreaba daca chiar e necesar sa faci astfel de teste.

7. “Asta o sa te coste!”

Foarte multi medici nu-si informeaza corect pacientii in legatura cu cheltuielile pe care statul sau asigurarea de sanatate nu le acopera. De cele mai multe ori intalnim situatia asta cand vine vorba despre vizitele medicale la domiciliu. Si cand sunt intrebati care este motivul pentru care nu-si informeaza pacientii, doctorii mereu spun ca n-au timp suficient, ca sunt ocupati si lucreaza contra cronometru.

Solutia este sa-i vorbesti medicului tau despre locul cel mai sensibil – portofelul. Spune-i clar si deschis ca nu-ti permiti sa arunci cu banii pe fereastra. Iti garantam ca va gasi solutii in conformitate cu legile care tin de sanatate si care te vor costa mai putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.