Primul excavator romanesc modern! Firma olandeza Hencon lucreaza deja cu prototipul excavatorului! – Cap Limpede

Primul excavator romanesc modern! Firma olandeza Hencon lucreaza deja cu prototipul excavatorului!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Primul excavator romanesc modern S 700 produs de Promex Braila a ajuns in Olanda unde firma olandeza Hencon lucreaza cu el.

Compania olandeza Hencon lucreaza, de 6 luni, cu un prototip de excavator romanesc . Modelul S 700 este facut la Braila de firma locala Promex iar conceptul si constructia lui au costat 160.000 de euro, potrivit directorului Florea Rontea. Promex este singurul producator roman de excavatoare si una dintre putinele firme care mai realizeaza utilaje pentru constructii din tara.

„Hencon cauta solutii pentru a scadea pretul excavatorului pentru a-l face atractiv pentru piata, dupa care va veni la noi sa ne dea comanda pentru 5-7-10 bucati. Ca sa ma exprim intr-un limbaj popular, asteptam contractul asta ca mortul colacul”, a precizat Rontea.

S 700 a fost finalizat la jumatatea anului trecut fiind primul excavator pe care fabrica braileana l-a montat dupa o pauza de 8 ani in care a fost inchisa. Proiectul a fost unul mixt, pe platforma Promex s-a facut montajul, dupa care utilajul a plecat in Olanda pentru a i se muta componentele electronice. Excavatorul este destinat, in principal, pietelor externe. Pentru Romania este, cel putin deocamdata, prea scump.

Loading...

Sursa: economica.net

Primul excavator romanesc modern! Firma olandeza Hencon lucreaza deja cu prototipul excavatorului! was last modified: februarie 12th, 2013 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close