Acasă Politic Primarul penal din paradisul printului Charles!

Primarul penal din paradisul printului Charles!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Printul Charles a reusit sa puna centrul Romaniei pe harta turistica. Satul brasovean Viscri, devenit celebru dupa ce printul Charles si-a cumparat o casa acolo, atrage numerosi turisti, insa edilul comunei Bunesti, pe raza careia se afla deja celebrul sat, umbreste prin activitatea sa stralucirea regala a locului.

Imbogatit peste masura in cei 12 ani de cand conduce comuna Bunesti, primarul Palasan se zbate din rasputeri sa fie din nou ales primar. Probabil pentru a mai agonisi in plus cate ceva pe langa cele trei case pe care le are in Bunesti, Saschiz si Sighisoara, pe langa ferma de oi din localitatea Crit, dar si pe langa sutele de mii de lei pe care le are in banci.

In contradictie totala cu bunul simt si cu modestia oamenilor locului, primarul Palasan a ajuns un mic baron local. Insa un baron penal, care a avut grija sa nu se afle ca este cercetat de procurori inca de acum doi ani, din 2014. Multumiti sa stie ca mai pot castiga probabil inca o comuna, liderii PNL de la Bucuresti, caci Mircea Palasan este liberal, nu au schitat nici un gest sa se delimiteze de candidatul lor urmarit penal. Insa dupa toate semnalele anticoruptie din ultima vreme, se pare ca zilele de libertate ale primarului Palasan sunt numarate, scrie enational.

Problemele cu legea ale edilului din Bunesti dateaza din iunie 2013-2014, cand inspectorii Curtii de Conturi Brasov au descoperit, in urma unor controale, ca bugetul Primariei Bunesti a fost prejudiciat cu suma de 89.340 lei. Direct responsabil pentru aceasta pierdere a fost facut primarul Palasan, caruia inspectorii i-au reprosat neinregistrarea contravalorii unor lucrari sau inregistrarea unor alte lucrari de reparatii, acelea fiind nefinalizate si nereceptionate.

Cum banii lipsa din contabilitate trebuiau recuperati, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Rupea au primit sarcina de a-l cerceta penal pe primarul Mircea Palasan. Simpatiile, relatiile sau poate alte lucruri i-au determinat initial pe procurorii din Rupea sa decida ca Mircea Palasan nu merita sa fie judecat pentru paguba de 89.340 de lei. Inspectorii Curtii de Conturi insa nu s-au lasat si in urma contestatiei au obtinut de la judecatori, la data de 25 noiembrie 2015, retrimiterea dosarului lui Palasan la procurori, pentru continuarea anchetei.

Asa ca, acum, de la inceputul acestui an, Mircea Palasan este din nou suspect. Si chiar daca procurorii prietenosi din Rupea vor amana cel mai probabil trimiterea lui in judecata pana dupa alegeri, finalul pentru primarul Palasan nu va fi decat unul: judecarea pentru paguba de 89.340 de lei adusa Comunei Bunesti.

Palasan la munte: 11.180 de lei cheltuiti din bugetul comunei

Insa acest prejudiciu de 89.340 de lei nu este singurul pe care Palasan pare sa-l fi cauzat bugetului comunei Bunesti. Aproape intr-o bataie de joc totala fata de locuitorii din Bunesti, Crit, Mesendorf, Roades si Viscri, Mircea Palasan a cheltuit bugetul comunei dupa bunul plac, platind din buget excursii la mare si la munte de mii si mii de lei.

Anul trecut, in 2015, motivand ca este nevoie sa se perfectioneze in accesarea fondurilor europene, Palasan a cheltuit suma de 11.180 de lei doar pentru o saptamana de cazare la munte, la Vatra Dornei, pentru el si viceprimarul sau, Spataru Dan. Enorm, exorbitant de mult pentru un primar al unei comune din Romania. Practic, saptamana petrecuta de Mircea Palasan la munte, insotit probabil si de sotia lui, a costat comuna Bunesti echivalentul alocatiilor a 133 de copii. Desi sunt buni amici, cei doi nu puteau sa imparta aceeasi camera, ci si-au luat cazare separata, fiecare a cate 5.590 lei. Scumpa, enorm de scumpa!  Din pacate pentru locuitori, nu a fost singura iesire a primarului pe banii lor.

Dupa ce s-a relaxat la munte, acelasi primar Palasan a decis sa petreaca si la mare. Tot pe banii comunei Bunesti. Abia intors de la munte, primarul a plecat apoi, pe 17 august, in cea mai luxoasa statiune de la mare, in Mamaia, pentru a se perfectiona. Si a fost exact in varful sezonului turistic estival, intre 17 si 23 august 2015. Saptamana de curs a costat 950, insa cazarea s-a ridicat la 4.270 de lei!! Pentru o singura camera la un hotel din Mamaia, primarul din Bunesti a platit asadar peste 1.000 de euro. Mai scump decat in Grecia sau Turcia.

Intr-o comuna in care locuitorii isi rup la propriu si rotile de la carute in gropile din drumuri, primarul a cheltuit fara nici o rusine, pentru o saptamana la mare, contravaloarea alocatiilor altor 62 de copii. Rusinos, dar nu suficient pentru Palasan, care, asa cum vom vedea, si-a facut demult un obicei in a-si petrece concediile luxoase pe banii primariei.

In 2014, acelasi primar a mai angajat din banii publici alte cheltuieli nesimtite de 9.080 lei tot pe asa-zise cursuri. Din bugetul primariei Bunesti s-au platit atunci, in luna mai 2014, cursuri de „Urbanism si amenajarea teritoriului” pentru doua persoane. Valoarea in sine a acestor cursuri, de 1.700 de lei, a fost depasita cu mult mai mult de valoarea cazarii: 7.380 de lei. Caci Palasan nu se poate caza oriunde, ci prefera doar conditiile de lux.

Citeste mai mult pe enational