Acasă Stirile zilei Justitia Primarul Bacaului saltat de procurorii DNA. Acuzatii grave la adresa lui Stavarache

Primarul Bacaului saltat de procurorii DNA. Acuzatii grave la adresa lui Stavarache

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Edilul municipiului Bacau a fost retinut joi dimineata de catre procurorii DNA. Romeo Stavarache este acuzat de numai putin de cinci infractiuni de luare de mita.

 

Conform sursei citate, in perioada 2008 – 2011 Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a cerut si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

 

Astfel, la inceputul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau, aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare care era de 38 de euro/stalp. In baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 – octombrie 2011 Stavarache a primit, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 810.670 de lei.

 

In luna ianuarie 2009, primarul Stavarache a cerut unui alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.

 

In luna aprilie 2009, Stavarache a pretins de la acelasi om de afaceri un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, incheiat intre aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 de euro, inclusiv TVA. In baza acestei solicitari, in perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, primarul Bacaului a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1.259.789,03 de lei.

 

Procurorii DNA mai spun ca in martie 2010 Stavarache i-a solicitat administratorului unei societati comerciale sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile care decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. In baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte, in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 de lei, respectiv 30.000 de lei.

 

De asemenea, in perioada martie – aprilie 2009, impreuna cu o alta persoana, primarul i-a solicitat unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti in 24 aprilie 2009.

 

Procurorii DNA mai spun ca Romeo Stavarache, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa vor fi dusi la Curtea de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva.

 

Liviu Goian este fost fotbalist la CSM Suceava si Selena Bacau si detine un post local de televiziune. Liviu Vasile Cenusa este var al primarului Stavarache si este patron al unui ziar local.

 

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce ar fi primit mita prin intermediul unor asociatii sportive.

 

Romeo Stavarache este primar al municipiului Bacau din 2004.

 

El conduce si organizatia judeteana a PNL, inainte de intrarea in acest partid fiind membru PUR (actualul PC).

Sursa: Mediafax