Acasă Stirile zilei Prima reactie a presedintelui Iohannis, dupa atentatele din Bruxelles: Ne oferim intregul...

Prima reactie a presedintelui Iohannis, dupa atentatele din Bruxelles: Ne oferim intregul sprijin autoritatilor belgiene!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis condamna cu fermitate atacurile teroriste de la Bruxelles si arata ca România isi ofera intregul sprijin pentru autoritatile belgiene.

„Intre timp, au avut loc mai multe explozii la metroul din Bruxelles. Nu mai putem sa vorbim de o probabilitate. Bruxelles este sub atac terorist. Europa este sub atac terorist. Condamnam cu toata fermitatea aceste atacuri teroriste. Ne amintim cu durere de atacurile care au avut loc la Paris. Europa este sub asediu terorist. Astazi este o zi neagra pentru lumea civilizata. Condamnam aceste atacuri, insa exprim toata compasiunea si solidaritatea cu Belgia, cu autoritatile belgiene. Ne oferim intregul sprijin, impreuna cu Guvernul României, vom veni in sprijinul autoritatilor belgiene cu tot ce este nevoie”, a spus Iohannis marti, la Palatul Cotroceni, la un eveniment dedicat Zilei Internationale a Francofoniei.

El a subliniat ca in aceste momente este nevoie de foarte multa solidaritate.

„Este nevoie sa ne exprimam aceasta solidaritate si aceasta compasiune”, a aratat Iohannis, care a propus participantilor la eveniment sa tina un moment de reculegere pentru victimele atentatelor de la Bruxelles.

La inceputul evenimentului, seful statului a transmis condoleante Belgiei si a afirmat ca in cazul in care se confirma ipoteza unui atentat la aeroportul din Bruxelles, acest fapt demonstreaza ca ‘terorismul a ramas in inima Europei’.

„In aceasta dimineata la aeroportul din Bruxelles au avut loc explozii care s-au soldat cu morti si raniti. Specialistii spun ca este foarte probabil sa fie un atentat terorist. Noi suntem ingroziti si intristati si folosesc acest prilej pentru a exprima intreaga compasiune si condoleante celor loviti de acest incident — autoritatile belgiene, poporului si cred ca, daca se confirma ipoteza unui atentat, este un eveniment care ne arata ca, din pacate, terorismul a ramas in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati si vom urmari evenimentele de la Bruxelles”, a spus presedintele Iohannis, citat de Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos