Coreea de Sud va disparea de pe Terra pana in anul 2750, devenind prima natiune care risca sa piara din cauza natalitatii, se arata intr-un studiu al parlamentului tarii asiatice.

Potrivit acestei estimari, ultimul sud-corean din Seul se va naste in 2505, in timp ce ultimul sud-corean din intreaga lume se va naste in 2621, se arata in studiul publicat in ziarul Chosun Ilbo.

Orasul portuar Busan, care are cea mai ridicata rata a imbatranirii populatiei, ar putea fi primul oras care se va goli din cauza natalitatii scazute, eveniment prognozat pentru anul 2413.

Pe termen mai scurt, populatia actuala a Coreei de Sud va scadea de la 50 de milioane, cat e in prezent, la 40 de milioane pana in 2056 si la 20 de milioane pana in 2100.

Studiul a fost comandat de alianta partidelor liberale si democrate din parlamentul Coreei de Sud si executat de Serviciul de Cercetare al Adunarii Nationale din Seul.

In prezent, rata natalitatii in Coreea de Sud este de 1,19 copii la fiecare femeie, mai mica decat in China, unde inca exista politica unui singur copil pentru fiecare familie si decat in Japonia, unde se estimeaza ca in curand numarul de scutece pentru adulti cumparate anual va depasi numarul de scutece achizitionate pentru nou-nascuti.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.