Acasă Stirile zilei Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar, intre 11-17 iunie, la Bucuresti

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar, intre 11-17 iunie, la Bucuresti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar, un eveniment cultural inedit ce va reuni un mare numar de spectacole realizate de trupe de teatru independent, se va desfasura in perioada 11-17 iunie, la Bucuresti.

Spatiul central al festivalului va fi sala Teatrului Foarte Mic, unde timp de sapte zile se va desfasura un maraton al spectacolelor oferite de trupele independente, dar si o serie de alte spatii neconventionale.

Printre spectacolele care vor putea fi urmarite se numara:

  • „La Lilieci” de Marin Sorescu – trupa Orhideea Gardens 5113
  • „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare – trupa Jokers
  • „Niste olteni”, adaptare dupa „La Lilieci” de Marin Sorescu – trupa Arlechino
  • „Infanta” de Saviana Stanescu – Teatrul pentru putini
  • „Locuri calde” de Alex Vlad, Raluca Ghervan si Razvan Marinescu – Teatrul Acum
  • „Nishte doamne”, adaptare dupa „Cine ajunge sus la fix” de Dumitru Solomon – Teatrul de cafea
  • „Caragiale nr. 9?” – trupa Numarul 9

si multe altele.

Festivalul Teatrelor de Buzunar dezvaluie o realitate oarecum necunoscuta locuitorilor orasului. Daca, de exemplu, in Paris functioneaza in momentul de fata peste 200 de teatre de buzunar (multe dintre ele fiind sprijinite financiar de sponsori generosi), e momentul sa descoperim si noi si sa promovam numeroasele initiative teatrale care se manifesta azi in sfera underground a Capitalei.

Altfel spus, festivalul va fi un „discovery” cultural, adica descoperirea unor grupuri artistice oarecum secrete, frecventate doar de membrii unor comunitati de tineri (fani ai genului, prieteni ai artistilor etc.).

Intrarea este libera, pe baza de invitatii care se pot ridica zilnic de la Centrul de Informare Turistica din Pasajul Universitatii.

Evenimentul este initiat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti prin Centrul de Tineret, avand ca parteneri Primaria Capitalei, Teatrul Metropolis si Teatrul Mic.