Acasă Stirile zilei Imobiliare Prima Casa: BCR ofera credite cu dobanda de ROBOR

Prima Casa: BCR ofera credite cu dobanda de ROBOR

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Poate beneficia de „credit Prima Casa“ orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp, potrivit criteriilor de eligibilitate ale programului Prima Casa.

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera credite in lei, clientilor care isi incaseaza sau isi vor incasa salariul prin conturile sale, la o dobanda cu 2,3% mai mare decat media interbancara ROBOR la 3 luni plus o marja de 2,30% pe an. Clientii trebuie sa dispuna de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca accepta pana la 3 coplatitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipata este zero. Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de ROBOR) este de aproximativ 1.189 lei.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare, va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

O persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa trebuie sa vina la banca, pentru a afla alte detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimata preliminara a creditului si rata lunara de plata, chiar daca nu a gasit inca locuinta de care are nevoie. BCR are la dispozitie echivalentul a 45 milioane de euro, pentru credite in lei in cadrul programului Prima Casa. Banca a acordat, pana in prezent, circa 30.000 de credite in acest program, in valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos