Isaac Asimov vedea un univers al robotilor, dar nu foarte buni, dar si al energiei nucleare si al oamenilor plictisiti. Care erau previziunile lui Isaac Asimov pentru anii in care traim.

Isaac Asimov considera ca in 50 de ani oamenii vor deveni mult mai plictisiti. Cele mai multe predictii ale lui Isaac au avut ca prag de implinire anul 2014.

„Cea mai sumbra speculatie pe care o pot face pentru anul 2014 e ca umanitatea va suferi de boala plictiselii, care va creste in intensitate. Va avea consecinte mintale, emotionale si sociologice uriase, iar psihiatria va fi cea mai importanta stiinta medicala. Cei putini si norocosi, care vor fi implicati in munca mai creativa, vor fi elita umanitatii si vor trece dincolo de statutul de robot”, scrie Adevarul. Astazi, depresia asta boala secolului.

Asimov credea ca electrocasnicele si electronicele vor functiona pe baterii cu autonomie uriasa si nu vor mai avea cabluri. Centralele nucleare vor alimenta lumea. In vremea lui Asimov, energia nucleara parea viitorul omenirii si chiar asa era sa fie, daca nu se intampla accidentul de la Cernobil, care a pus frica in calea evolutiei energetice a umanitatii.

Asimov considera ca centralele nucleare vor oferi 50% din energia necesara omenirii. Energia solara ar putea fi o alternativa Asimov a vazut si o alternativa la energia nucleara. Inca de pe vremea lui, oamenii s-au gandit la metode prin care sa reduca dependenta de combustibili fosili, care au un termen de expirare.

Asimov considera ca energia solara va putea influenta masiv omenirea, mai ales in zone desertice.

Desi Asimov nu-si imagina masini care sa fie si avioane, credea ca drumurile si podurile nu vor mai fi necesare, pentru ca masinile vor fi dotate cu aer comprimat si cu schiuri de apa prin care sa poata sa treaca peste obstacole.

Vor fi roboti care ne vor ajuta „Cu toate acestea, ei vor avea o calitate proasta si nu vor fi chiar pe scara larga. Robotii nu vor fi nici un bun comun, dar nici foarte calitativi, cu toate acestea, vor exista”, a zis Asimov in 1964.

El a mentionat ca robotii ar putea sa ne faca si curatenie, lucru ce se intampla astazi, pentru ca avem aspiratoare care se orienteaza singure prin casa. Tuburile cu aer comprimat vor transporta bunuri Solutia nu a prins pentru folosirea ei pe scara larga, ci mai degraba in aplicatii foarte restranse si nisate. De exemplu, bancile transportau banii in tuneluri cu aer comprimat. Lucrul se petrece si in hypermarketuri astazi.

Oamenii vor coloniza Luna pana in 2014

Cu toate acestea, nu am colonizat satelitul natural al Pamantului, desi ne-am gandit cum sa facem asta si am ajuns acolo. Asimov credea ca pamantenii vor putea vorbi cu cei de pe Luna prin conversatii intermediate de unde laser care se moduleaza, usor de manipulat in spatiu.

El a calculat ca o conversatie va fi lenta, pentru ca mesajul ar ajunge in 2,5 secunde la destinatar. Oamenii vor locui si sub apa Asimov a considerat ca in 2014 oamenii vor incepe sa locuiasca sub apa, orase intregi care vor fi construite ca niste acvarii.

Speranta de viata va ajunge la 85 de ani Asimov s-a interesat foarte mult de problemele aduse de suprapopulare. El a considerat ca oamenii vor trai mai mult, pentru ca vor fi folosite dispozitive mecanice care sa inlocuiasca rinichii sau inimile bolnave si vor repara arterele, venele si nervii. Lumea va fi automatizata Asimov credea ca in 2014 omenirea va avea joburi care vor putea fi facute fara probleme de catre masini, nu de oameni. Oamenii vor fi devenit pana in 2014, in multe locuri, ingrijitori ai robotilor si masinilor automatizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.