Acasă Stirile zilei Bani Pretul caselor a luat-o in SUS. Afla MERCURIALUL tarii

Pretul caselor a luat-o in SUS. Afla MERCURIALUL tarii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pretul locuintelor din cele mai importante cinci orase din tara a crescut in februarie pentru a doua luna consecutiv, avansul fiind superior celui din ianuarie, respectiv 1,8% la 919 euro/mp, pe fondul scumpirii apartamentelor vechi si ieftinirii celor noi.

„Dupa un 2013 in care apartamentele scoase la vanzare in intreaga tara s-au ieftinit mai mult decat in 2012 si 2013 la un loc (cu 8,2%, fata de 4% si, respectiv, 1,3%), la inceputul lui 2014 piata da semne de revenire. Daca in ianuarie a avut loc un avans de 0,6% la nivel national, conform indicelui imobiliare.ro, in februarie pretul mediu cerut de catre vanzatori a consemnat o crestere de 1,8%, de la 903 pana la 919 euro pe metru patrat util”, potrivit unui studiu al portalului imobiliar imobiliare.ro.

Fata de perioada similara a anului trecut, pretentiile proprietarilor sunt, insa, in medie, cu 5,5% mai reduse. In a doua luna din 2014, marile orase ale tarii au consemnat un trend general ascendent al preturilor pe segmentul apartamentelor vechi, in vreme ce unitatile locative nou-construite au continuat in general sa se ieftineasca.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos