Pretul alimentelor ar putea creste cu peste 5 la sută din luna martie | Cap Limpede

Pretul alimentelor ar putea creste cu peste 5 la sută din luna martie

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Pretul produselor alimentare ar putea creste cu circa 5-7% incepand cu luna martie, din cauza majorarii preturilor la combustibili, energie si gaze naturale, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (Sindalimenta), Dragos Frumosu, conform finantistii.ro.

„Eu cred ca trebuie sa existe o reasezare a preturilor la produsele alimentare pentru ca au crescut preturile la energia electrica, la combustibili si gaze naturale de doua-trei ori de-a lungul unui an si toate acestea intra in costurile produselor alimentare. In momentul de fata nu cred ca exista alte motive de ajustare a preturilor pentru ca puterea de cumparare este si asa scazuta”, a afirmat Frumosu.

Frumosu considera ca vor exista influente si in pretul carnii si al legumelor timpurii, in conditiile in care fermierii si producatorii au fost afectati de caderile masive de zapada din aceasta iarna.

Loading...

„La carnea de porc importam mult si nu cred ca vor fi influente. La carnea de bovine este posibil, dar depinde si de pretul furajelor. De asemenea, la legumele timpurii vor fi influente pentru ca au fost distruse serele si aici trebuie facut ceva”, a mai spus presedintele Sindalimenta.

Pretul alimentelor ar putea creste cu peste 5 la sută din luna martie was last modified: februarie 28th, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close