Presedintele Traian Basescu sustine ca evolutiile politice de la Chisinau discrediteaza munca din ultimii ani a politicienilor si, mai ales, sacrificiile populatiei, el precizand ca scandalurile din statul vecin “par a fi desprinse dintr-un manual care a fost utilizat si pe la Bucuresti in 2012″.

Basescu a spus, intr-un interviu pentru “Calea Europeana“, ca Republica Moldova si cetatenii ei reprezinta “parte a sufletului natiunii romane, parte a culturii noastre, parte a istoriei noastre si mai reprezinta un Pact Ribbendrop – Molotov pe care romanii il condamna si astazi”.

“Acestea sunt premisele pe care s-a asezat politica noastra externa si sustinerea, fara rezerve, in toate imprejurarile, a proceselor de apropiere si, ulterior, de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Din pacate, evolutiile politice din ultima vreme de la Chisinau sunt de natura sa discrediteze toata munca din ultimii ani a politicienilor si, mai ales, sacrificiile populatiei pentru apropierea de Uniunea Europeana. Scandalul pentru inlocuirea procurorului general, caderea Guvernului pe fondul unor miscariparlamentare, destituirea presedintelui Parlamentului, atacul major la adresa judecatorilor Curtii Constitutionale, alianta in Parlament dintre un partid de centru-dreapta si comunistii, toate acestea par a fi desprinse dintr-un manual care a fost utilizat si pe la Bucuresti in

Via: Moldoveanul

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.