Shimon Peres s-a deplasat in capitala Statelor Unite ale Americii pentru ultima oara in calitatea de presedinte al Israelului, mandatul sau urmand sa expire la finele lunii viitoare.

 

Presedintele israelian, in varsta de 91 de ani, considerat un „mesager al pacii”, va fi primit miercuri, la Casa Alba, de presedintele american Barack Obama.

 

„Campania pentru gasirea a trei israelieni rapiti, presiunile asupra Iranului, discutii despre situatia de ansamblu din Orientul Mijlociu si procesul de pace, cererea de eliberare a lui Jonathan Pollard (un spion israelian inchis in Statele Unite) si consolidarea relatiilor israeliano-americane” vor face parte din subiectele abordate in cursul acestei intrevederi, potrivit unui comunicat al serviciilor lui Peres.

 

Joi, presedintele israelian va sustine discursuri in Camera Reprezentantilor si in Senatul american, dupa care, duminica, se va intalni, la New York, cu secretarul general al Natiunilor Unite, apoi cu reprezentanti ai comunitatii evreiesti din Statele Unite. Dupa intalnirea cu membri ai comunitatii evreiesti, Shimon Peres se va intoarce in Israel.

 

Reuven Rivlin, un reprezentant conservator al dreptei israeliene, a fost ales pe 10 iunie de Parlament al zecelea presedinte al Israelului. Shimon Peres isi va incheia mandatul pe 28 iulie si va ramane in istorie pentru rolul sau in slujba pacii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.