Presedintele care a lansat sintagma „tiganca imputita”, ingrijorat de nationalismul din Europa

Presedintele Traian Basescu, cel care a lansat (e adevarat, fara sa stie ca este inregistrat) sintagma „tiganca imputita„, se arata ingrijorat de cresterea nationalismul din Europa. Basescu a acuzat, miercuri, „agresiuni” ale unor parteneri europeni, referindu-se la masuri impuse dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii si la conditionalitatile pentru Schengen.

Presedintele a afirmat, la intalnirea anuala cu diplomatii acreditati la Bucuresti, ca „cetatenii romani devin victime ale abordarilor nationaliste”.

„Suntem in mod particulari ingrijorati de modul in care a fost si este gandita intampinarea ridicarii restrictiilor pe piata muncii„, a adaugat seful statului.

Mentionand ca unele state europene au imaginat masuri de protectie a sistemelor de ajutoare sociale, Traian Basescu a avertizat ca se fac astfel diferentieri intre cetatenii europeni.

Click pe aceeasi tema:  Sorin Blejnar a fost audiat la DNA in dosarul disparitiei lui Codrut Marta! Vezi VIDEO

„Asemenea masuri reflecta o intoarcere catre nationalism, ceea ce poate fi ingrijorator pentru UE”, a adaugat presedintele.

El a aratat, totodata, ca „impiedicarea” aderarii la Schengen incepe sa fie perceputa drept o disponibilitate a unor state membre de a interpreta diferentiat prevederile din tratatele europene.

„Romania a acceptat un timp conditionalitatile, dar este timpul sa ne apropiem de un capat, pentru ca, la fel ca liberalizarea pietei muncii la nivelul UE, si accesul in spatiul Schengen este un element puternic de integrare in UE”, a adaugat Traian Basescu.

 

Click pe aceeasi tema:  Traian Basescu: Va garantez ca nu voi accepta niciodata in Romania masuri ca in Cipru!

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre