Acasă Politic PRESA STRAINA noteaza azi: PONTA va reorienta politica externa spre RUSIA si...

PRESA STRAINA noteaza azi: PONTA va reorienta politica externa spre RUSIA si CHINA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presa straina a notat astazi un articol dur la adresa lui Victor Ponta, despre haosul de la votul romanilor din strainatate dar si despre cum vrea acesta sa reorienteze politica externa spre Rusia si China.

„Daca va castiga alegerile, Victor Ponta isi va consolida puterea si va reorienta cel mai probabil politica externa a Romaniei spre Rusia si China, asa cum a facut Viktor orban in Ungaria. Ponta a fost printre putinii lideri UE care a asistat la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, anul acesta si ar fi adus laude Partidului Comunist Chinez in timpul vizitei la Beijing in septembrie”, scrie The Economist.

Articolul porneste de la cozile uriase formate in fata sectiilor de votare din strainatate si remarca nemultumirile romanilor care s-au plans ca dreptul la vot le-a fost ingradit.

„Criticile la adresa coruptiei din Romania sunt obisnuite la Bruxelles. Dar Duminica, ele au venit din partea expatriatilor romani. Mii de romani din strainatate s-au asezat la coada in fata ambasadelor din Bruxelles sau alte capitale pentru a vota in alegerile prezidentiale, dar multi au fost refuzati deoarece urnele s-au inchis la ora 21.00, iar autoritatile au refuzat sa prelungeasca programul (…) Toata lumea se gandeste la frauda, desi au trecut 25 de ani de la caderea Comunismului”, scrie The Economist.

Sursa: realitatea.net