Un dosar de evaziune fiscala va zgudui presa romana din toate incheieturile si va arunca in aer lumea politica din Romania, dupa ce Adrian Sarbu se confrunta cu mari probleme in ultimele zile.

Omul de afaceri este suspectat de evaziune fiscala, dupa ce ar fi eludat statul prin mai multe firme. Autoritatile au declansat o ancheta de proportii, cel putin 700 de fosti sau actuali angajati ai grupului de presa Mediafax fiind interogati la Inspectoratul General de Politie din Bucuresti. Oamenii se tem pentru viitorul lor si al familiilor, angajatii picand la mijloc intre interesele financiare ale lui Sarbu si legislatia statului roman.

Dosarul instrumentat este unul complex. Procurorul de caz i-a chemat la audieri pe toti cei care au semnat, in calitate de beneficiari, contracte cu cateva firme, printre care se afla SC RETAIL EUROPE CONSULT SRL, SC EASTFIELD PROD SRL sau PRODUKTIV COMPLET MANAGEMENT SRL. Chiar daca oamenii scriau pentru publicatiile Mediafax acest lucru nu era specificat pe contractul de Drepturi de Autor, insa atat ziaristii cat si anchetatorii stiu ca in spatele acestor firme de apartament se afla Adrian Sarbu. Se pare ca mogolul media nu a platit niciun impozit sau taxa pentru aceste contracte timp de mai multi ani, prejudiciind bugetul statului cu cateva milioane de euro.

In urma cu cateva luni Adrian Sarbu a incercat sa scape de aceste probleme, dorind sa obtina o scutire de taxe chiar de la Victor Ponta, seful Guvernului Romaniei. A mers personal la Palatul Victoria, gest facut doar in cazuri de maxima importanta. Sarbu a fost refuzat si indemnat sa isi achite toate taxele, chiar daca patronul media i-a spus primului ministru ca il face Presedintele Romaniei! Nu este vorba de nicio exagerare, acestea au fost cuvintele celui care adora sa i se spuna „Dumnezeu”. A fost momentul declansarii furiei lui Sarbu, care a pus la bataie toate instrumentele media pentru a-l discredita pe Victor Ponta. In lupta au fost folosite toate publicatiile trustului, de la agentia de presa Mediafax, la Gandul.info si siteul Prosport.

Citeste mai departe pe activenews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.