Cele mai prestigioase publicatii de limba germana penalizeaza dur actiunile USL de incalcare a statului de drept.

Presa europeana devine tot mai atenta la evolutia politica din Romania pe masura ce zilele trec si informatiile se decanteaza, nelasand loc interpretarilor.

Ziarele de limba germana au explodat: „Puciul lui Ponta”, titreaza Die Presse din Austria. Alte titluri fara echivoc: „Puci prin decret” – Kurier, Austria, „Parlamentul care submineaza democratia” – Frankfurter Rundschau, Germania sau „Manevra josnica la Bucuresti” – Neue Zurcher Zeitung, Elvetia.

Wiener Zeitung noteaza „samavolnicia si graba” lui Victor Ponta de a „monopoliza Puterea”, „puciul dur” al acestuia, care „culmineaza cu declansarea procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei”.
Publicatia mai mentioneaza ca acuzele de repetate incalcari ale Constitutiei, aduse lui Traian Basescu „sunt fara fond”.

Cotidianul Neue Zurcher Zeitung, cel mai influent ziar din Elvetia, numeste „conceptia despre drept” a premierului Victor Ponta drept „comunistoida”, iar „viteza cu care da reglementari pentru a putea controla justitia depaseste pana si zelul presedintelui Ucrainei, Ianukovici”.

„Die Presse” din Germania spune despre Victor Ponta ca este „determinat sa isi consolideze puterea prin epurari in stil bolsevic”. Publicatia mai noteaza ca premierul „a torpilat separatia puterilor in stat”.

Frankfurter Allgemeine Zeitung relateaza despre „Atacul din Parlament” si „contraatacul presedintului Basescu” dupa citirea cererii de suspendare. FAZ mai scrie ca cea mai inalta pozitie in stat ar putea reveni lui Crin Antonescu, uns sef al Senatului „pe baza incalcarii reglementarilor in vigoare ale Parlamentului Romaniei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.