Acasă Stirile zilei Social Preotul lui Klaus Iohannis RUPE TACEREA! Dezvaluiri incredibile despre presedintele Romaniei!

Preotul lui Klaus Iohannis RUPE TACEREA! Dezvaluiri incredibile despre presedintele Romaniei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis este protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana, una dintre multele confesiuni protestante din Romania.

Preotul bisericii frecventate de Klaus Iohannis face o dezvaluire neasteptata despre viitorul presesinte: Klaus Iohannis nu este doar un membru activ al Bisericii de Confesiune Augustana din Sibiu, dar a si facut parte din consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003.

Reporter: – Un crestin evanghelic lutheran a ajuns presedintele Romaniei. Ati crezut vreodata ca asa ceva este posibil?

Kilian Dörr: – Este o bucurie pentru noi, dar mai ales este un semn de maturitate pentru societatea romaneasca, pentru deschiderea ei. Cred ca da un semnal foarte bun catre toata Europa si, de aceea, ma bucur.

Reporter: – Domnul Iohannis este un membru activ al comunitatii? Credeti ca va continua sa fie un crestin practicant si dupa ce se va instala la Cotroceni (daca a fost pana acum)?

Kilian Dörr: – Da, domnul Iohannis este un membru ca oricare altul in parohia noastra. El a fost membru in consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003. Sotia lui este membra in parohia catolica din Sibiu. Bisericile sunt aproape. Deseori o insoteste pe dansa la biserica. Dar, bineinteles, este si prezent din cand in cand la noi si a fost practicant si activ chiar in consiliu. La noi este principiul locului. Deci, sigur, daca va fi la Cotroceni, va fi mai mult in Biserica Lutherana de pe Strada Lutherana. E o biserica istorica, aproape de palat.

Reporter: – A aparut o petitie pe internet, prin care se cere ca domnul Iohannis sa fie botezat ortodox, pentru a putea fi mentionat in biserici.

Kilian Dörr: – E un nonsens. Dar este si un semn al maturitatii oamenilor, ca pot distinge intre confesiuni. Eu zic ca pentru oricine se poate ruga in biserica. Este clar ca nu trebuie luata in considerare (petitia – n.r.).

Reporter: – Credeti ca Biserica Ortodoxa s-a implicat in campanie? Ati simtit o ostilitate fata de candidatul Iohannis din cauza confesiunii lui?

Kilian Dörr: – Numai ce era prezent in media. Local, la Sibiu, nu s-a simtit. Chiar dimpotriva. Intre cei pe care ii stiu, ortodocsi si preoti, era clara deschiderea si sustinerea, mai ales ca este o buna colaborare ecumenica in Transilvania.

Reporter: – In campanie s-au folosit atacuri la biserica, iar Biserica Lutherana a fost atacata pe problema retrocedarilor. Ce parere aveti despre acuzatiile care vi s-au adus, ca ati primit proprietati ilegal?

Continuarea interviului pe PAGINA URMATOARE!