Preotul de la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta care a fost retinut pentru trafic de etnobotanice, a fost suspendat din functie de catre Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri dimineata, de Arhiepiscopia Tomisului, decizia de suspendare a preotului Gabriel Bucica a fost luata in urma acuzatiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc acestuia.

„In functie de derularea anchetei si de dovedirea implicarii sale in aceste ilegalitati de care este acuzat, Bucica Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea inseamna luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfintitoare a Bisericii si trecerea vinovatului in randul mirenilor). Ne exprimam convingerea ca institutiile statului vor face lumina in acest caz deosebit de grav”, se mentioneaza in comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Preotul Gabriel Bucica, in varsta de 32 de ani, care slujea la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, a fost retinut, joi, de procurorii vasluieni ai DIICOT, pentru trafic de etnobotanice, el facand parte dintr-o retea destructurata saptamana trecuta de politisti, actiune in urma careia cinci persoane au fost arestate. Vineri, preotul va fi dus la Judecatoria Vaslui cu propunerea de arestare preventiva.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.