Problemele pentru premierul Victor Ponta nu par sa se mai opreasca. Dupa ce cumnatul sau a fost acuzat de deturnare de fonduri acum fostul sau asociat la Casa de Avocatura Sova si Asociatii, Dan Sova este prins in corzi de anchetatori. Procurorii spun ca la mijloc sunt si alti avocati din casa de avocatura care au colaborat cu Sova la contractele din perioada 2007-2011, printre care Victor Ponta ca partener senior alaturi de Sova, si nu ca colaborator cum a mentionat!

„Povestea asta cum eu cu Sova am facut la Turceni si Rovinari este spusa de Mantog, azi in inchisoare, si de Macovei, care ar trebui sa fie tot pe acolo, dar inca nu a ajuns. De sapte ani, toate institutiile statului – ANAF, ANI, DNA – au verificat si au confirmat ca, in 2007, nu aveam nicio treaba cu contracte cu Turceni si Rovinari, ci erau ale cabinetului de avocatura Dan Sova. Deci, nu ma spal pe maini de nimic, dar e o poveste falsa, pe care nu au reusit sa o foloseasca. Nu cred ca o s-o lase dupa sapte ani, dar nici nu cred ca vor gasi in plus, ca nu au ce”, a spus Ponta la Antena 3.
In privinta modului in care senatorii PSD vor vota in cazul lui Dan Sova, Ponta a sustinut ca decizia apartine acestora.

 

Lucrurile nu stau chiar asa pentru ca potrivit site-ului advocate.ro relatia de asociere intre cei doi era in vigoare exact in aceasta perioada.

Victor Ponta – partener la Sova si Asociatii
Casa de avocatura Sova si Asociatii si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior. Astfel, echipa de parteneri a firmei Sova si Asociatii ajunge la sapte membri, dintre care patru parteneri seniori (Victor Ponta, alaturi de Dan Sova, Roxana Eftimie si Radu Cernov).

Dan Sova, Managing Partner, precizeaza ca alaturarea avocatului Victor Ponta echipei Sova si Asociatii va contribui la dezvoltarea si specializarea firmei, precum si la consolidarea imaginii profesionale si publice.

Dan Sova: „Este o optiune profesionala care va intari pozitia firmei pe piata avocaturii din Romania”.

In comunicatul Sova si Asociatii se mentioneaza ca „acest parteneriat aduce impreuna avocati cu experienta semnificativa in profesie, ce se bucura de o recunoastere durabila pentru profesionalismul, performantele si competentele lor, completand in acest fel echipa tanara, performanta si ambitioasa din cadrul casei de avocatura Sova si Asociatii.

Victor Ponta, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, doctor in drept penal si conferentiar universitar, este de departe si cel mai bun produs tanar al politicii romanesti de dupa 1989. Stau marturie nu numai alegerea sa ca si castigator al campaniei „Zece pentru Romania” la categoria „Tineri politicieni 2006″, ci si urmatoarele superlative pe care le-a avut de-a lungul carierei sale: cel mai tanar procuror, cel mai tanar secretar de stat, cel mai tanar ministru. In ultimii ani, Victor Ponta a intrat in avocatura unde practica acelasi stil nonconformist care ii este caracteristic, implicandu-se in cazuri controversate si complexe. In cadrul echipei de la Sova si Asociatii, in calitate de partener senior, Victor Ponta va coordona toate activitatile ce tin de drept penal, domeniu in care are si o intensa activitate publicistica.

Sova si Asociatii este o casa de avocatura multidisciplinara care acopera un domeniu vast de practica in probleme juridice si de afaceri precum proiecte de finantare, proiecte de afaceri, domeniul energiei si al resurselor naturale, proiecte de privatizare, lichidari, drept financiar si fiscal, fuziuni si achizitii, contracte comerciale, domenul imobiliar si proprietate intelectuala. Casa de avocatura a fost fondata in 1997 in Bucuresti, asumandu-si angajamentul ferm fata de excelenta in afaceri si oferirea cu prioritate de servicii de cea mai buna calitate clientilor sai.

Sova si Asociatii a cunoscut o crestere consecventa si dinamica, fiind mereu in pas cu cele mai recente tendinte si transformari din domeniul juridic, dezvoltand o cultura integrata, diversificata si orientata spre afaceri, cu scopul de a atinge obiectivele clientilor sai prin planificare strategica si metode inovatoare de executie. Sova si Asociatii face parte din elita avocaturii de pe piata romaneasca, fiind clasata in mod constant printre primele case de avocatura din Romania.”

Stire preluata de pe site-ul Juridice.ro. Data adaugarii: 21.09.2007

ponta sova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.