Acasă Stirile zilei Bani Premierul a nominalizat persoana care va prelua sefia CEC Bank

Premierul a nominalizat persoana care va prelua sefia CEC Bank

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In locul lui Radu Ghetea, la conducerea CEC Bank va veni Enache Jiru, in prezent secretar de stat in Ministerul Finantelor, potrivit propunerii facute astazi de ministrul interimar al Finantelor, premierul Victor Ponta.

Anterior, Ponta a avut, la Guvern, o intalnire cu fostul ministru al Finantelor Daniel Chitoiu.

Tot astazi, Ponta a declarat ca nu numeste el personal conducerea CEC Bank, ci ca aproba o procedura initiata de fostul ministru Chitoiu.

„Nu am discutat cu domnul Ghetea. Eu nu pot si nici nu doresc sa incalc legea, eu nu demit sau numesc persoane in functie. Eu aprob o procedura pe care domnul Chitoiu a initiat-o, aceea a conducerii duale in cadrul CEC, asa cum exista si in alte banci si in alte societati, dupa care reprezentantii in AGA si in CA vor desemna conducerea. Deci, nu eu personal numesc conducerea, evident ministrul de Finante face numirile in AGA si mai departe in CA”, a spus Ponta.

Enache Jiru si-a inceput cariera la Banca Nationala a Romaniei, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internationale, iar din 1998 a alternat intre functii publice si pozitii de conducere in mediul privat.

El a fost vicepresedinte la CEC Bank, in 2000-2001, si presedinte al bancii, in intervalul cuprins intre toamna anului 2004-martie 2005. Jiru a ocupat pozitia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, in 2001-2004 si din iulie 2012, cu atributii legate de coordonarea Trezoreriei statului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos