Acasă Politic Premierul Ludovic Orban da cartile pe fata: Medicamente romanesti, scoase de pe...

Premierul Ludovic Orban da cartile pe fata: Medicamente romanesti, scoase de pe piata pentru a intra medicamente straine de 20-50 de ori mai scumpe! Conducerea ANMDM va trebui sa plece acasa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica seara, la postul de televiziune Romania TV, ca medicamente fabricate in Romania au fost scoase de piata chiar de Agentia Nationala a Medicamentului pentru a face loc unor substante din strainatate la preturi de 20 pana la 50 de ori mai mari fata de produsele care ar fi fost fabricate in Romania.

„Trebuie sa avem in vedere cresterea capacitatii de a produce cat mai multe medicamente care sunt cautate. De asemenea, sa fim mai atenti cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am intalnit in care produse fabricate in Romania au fost scoase de piata chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substante echivalente la preturi de 20 pana la 50 de ori mai mari fata de produsele care ar fi fost fabricate in Romania”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus ca i s-a garantat ca se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe piata, altfel conducerea ANMDM (Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, n.r.) „va trebui sa plece acasa”.

Premierului i s-a atras atentia despre criza Euthyrox si a unor medicamente pentru diabet, care de mai multe saptamani lipsesc din farmacii.

„Euthyrox este pentru tiroida, aici am avut o discutie cu ANMDM, am participat saptamana trecuta la sedinta operativa de la Ministerul Sanatatii si mi s-a garantat ca de saptamana viitoare exista o substanta echivalenta, ca se va rezolva problema. De asemenea, e o problema pe piata legata de tratamentul pentru diabet. Sunt doua produse acolo. Mi s-a garantat, daca nu, va trebui sa plece acasa conducerea ANMDM pentru ca trebuie sa stabileasca cu producatorii si producatorii care sunt pe piata romaneasca sa garanteze stocurile necesare pe o perioada de timp, mi se pare ca pe sase luni de zile. Ori daca un producator sau un distribuitor nu isi respecta aceasta intelegere si ANMDM nu ia decizii, inseamna ca ANMDM nu functioneaza”, a spus Orban, intr-un interviu la postul Romania Tv.

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentLudovic Orban a rabufnit la adresa PSD: M-am saturat de populisme!
Articolul următorCum poate fi eliminat coronavirusul in 5 minute