Acasă Stirile zilei Preda: I-as fi spus lui Rogozin. Daca vii cu bombardierul, te doboram

Preda: I-as fi spus lui Rogozin. Daca vii cu bombardierul, te doboram

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Europarlamentarul Cristian Preda a avut, marti, poate una dintre cele mai bune replici pe care ar fi puttu s-o foloseasca Victor Ponta sau Traian Basescu in schimbul nediplomatic de opinii cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Eu personal consider ca trebuia o reactie foarte dura la declaratiile lui Rogozin. Personal, daca as fi fost intr-o pozitie de demnitate i-as fi raspuns: Daca vii cu bombardierul de doboram! Asta este reactia pe care o merita, o declaratie precum cea a lui Rogozin. Asta este atitudinea pe care o imbratisez si o opinie pe care vreau sa o afirm foarte transant. M-as bucura ca din partea socialistilor romani sa avem clarificarea pozitiei lor fata de Rusia si nu o refugiere intr-un limbaj chipurile diplomatic, dar care este gol”, a precizat intr-o conferinta de presa, Cristian Preda , candidat al PMP pentru un nou mandat de europarlamentar, potrivit Mediafax.

Cristian Preda a mai spus ca pe de o parte exista o loialitate fata de Moscova a socialistilor bulgari, iar pe de alta parte candidatul socialistilor europeni pentru sefia Comisiei Europene are „o atitudine servila fata de Moscova”.

„Vrem sa stim unde se situeaza socialistii romani in acest context, loialitatea fata de Moscova a socialistilor bulgari si il vedem si pe seful Parlamentului European, Martin Schulz, care considera sa ne impacam cu acapararea Crimeei de catre Moscova. Suntem indreptatiti sa-l intrebam pe Victor Ponta cum se plaseaza intre loialitatea afirmata a bulgarilor si servitutea fata de Moscova pe care a afirmat-o Martin Schulz”, a adaugat Cristian Preda.
De asemenea, Cristian Preda a zis ca in aceasta campanie pentru alegerile europarlamentare ii intreaba pe deputatii PSD care vor merge in Parlamentul European daca vor vota pentru recunoasterea statalitatii Kosovo.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos