Preda: I-as fi spus lui Rogozin. Daca vii cu bombardierul, te doboram

Europarlamentarul Cristian Preda a avut, marti, poate una dintre cele mai bune replici pe care ar fi puttu s-o foloseasca Victor Ponta sau Traian Basescu in schimbul nediplomatic de opinii cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Eu personal consider ca trebuia o reactie foarte dura la declaratiile lui Rogozin. Personal, daca as fi fost intr-o pozitie de demnitate i-as fi raspuns: Daca vii cu bombardierul de doboram! Asta este reactia pe care o merita, o declaratie precum cea a lui Rogozin. Asta este atitudinea pe care o imbratisez si o opinie pe care vreau sa o afirm foarte transant. M-as bucura ca din partea socialistilor romani sa avem clarificarea pozitiei lor fata de Rusia si nu o refugiere intr-un limbaj chipurile diplomatic, dar care este gol”, a precizat intr-o conferinta de presa, Cristian Preda , candidat al PMP pentru un nou mandat de europarlamentar, potrivit Mediafax.

Cristian Preda a mai spus ca pe de o parte exista o loialitate fata de Moscova a socialistilor bulgari, iar pe de alta parte candidatul socialistilor europeni pentru sefia Comisiei Europene are „o atitudine servila fata de Moscova”.

Click pe aceeasi tema:  Traian Basescu a reactivat Comisia prezidentiala pe agricultura!

„Vrem sa stim unde se situeaza socialistii romani in acest context, loialitatea fata de Moscova a socialistilor bulgari si il vedem si pe seful Parlamentului European, Martin Schulz, care considera sa ne impacam cu acapararea Crimeei de catre Moscova. Suntem indreptatiti sa-l intrebam pe Victor Ponta cum se plaseaza intre loialitatea afirmata a bulgarilor si servitutea fata de Moscova pe care a afirmat-o Martin Schulz”, a adaugat Cristian Preda.
De asemenea, Cristian Preda a zis ca in aceasta campanie pentru alegerile europarlamentare ii intreaba pe deputatii PSD care vor merge in Parlamentul European daca vor vota pentru recunoasterea statalitatii Kosovo.

Click pe aceeasi tema:  Vremea se mentine racoroasa in toata tara! Vezi prognoza meteo!
spre