Prajitura care face furori pe internet! Fara zahar, fara lapte, doar cu ingrediente naturale! Nu necesita coacere

Raw Life and Style

Chiar daca suntem in postul Pastelui uneori cei mici si nu numai simt nevoie de ceva dulce. O alternativa la dulciurile clasice din comert este prajitura Delice. Fara zahar, fara lapte, fara oua, doar ingrediente naturale, sanatoase si un gust incredibil.

Iata cum se prepara aceasta prajitura fara coacere:

Ingrediente
Pentru baza:
– ¾ ceasca fulgi de ovaz (sau hrisca, daca vreti o prajitura fara gluten)
– ¾ ceasca curmale fara samburi
– ¾ ceasca nuca de cocos maruntita

Click pe aceeasi tema:  Cum nu trebuie gatite vinetele ca sa nu ajunga bombe calorice!

Pentru stratul superior:
– ⅓ ceasca ulei de nuca de cocos
– ¼ ceasca sirop de artar
– zeama de la 3 lamai stoarse
– 2 banane
– ½ nuca de cocos maruntita (fulgi de nuca de cocos)

Mod de preparare
Pentru baza: pune fulgii de ovaz/ hrisca si nuca de cocos în robotul de bucatarie si marunteste pana obtii o faina mai grosolana. Adauga curmalele si continua procesul pana cand toate ingredientele se amesteca bine. Pune amestecul într-o tava patrata, preseaza-l bine pana obtii un strat uniform si pune la frigider, scrie babyunica.

Click pe aceeasi tema:  Cum nu trebuie gatite vinetele ca sa nu ajunga bombe calorice!

Pentru stratul superior: cu ajutorul robotului de bucatarie/blenderului, amesteca bine toate ingredientele. Gusta amestecul si vezi daca trebuie sa mai adaugi ceva. Întinde compozitia pe stratul de baza si tine la frigider peste noapte. A doua zi, taie în bucati si presara cativa fulgi de nuca de cocos macinati, pentru un efect de zahar pudra.









spre