Ponta a facut aceste declaratii dupa o intalnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat si presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, presedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu.

Ponta a precizat ca discutiile vor continua.

Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil sa semnam saptamana viitoare. A fost o prima intalnire la nivel de presedinte si secretar general. Am discutat sa colaboram in primul rand la nivel local, la nivel parlamentar si al nivel guvernamental, al polticilor guvernamentale„, a precizat Ponta.

Intrebat daca PPDD va fi cooptat la guvernare, Ponta a precizat ca este posibil acest lucru, dar ca inca nu s-a discutat la nivel de detalii.

Este posibil acest lucru, dar nu am intrat in detalii, asta discuta Liviu Dragnea cu secretarul general al PPDD. Luni trebuie sa prezentam structurilor de conducere ale PSD propunerea finala„, a spus Ponta.

Intrebat daca PPDD ar putea primi inclusiv un portofoliu de ministru, premierul a spus ca nu exclude nici acest lucru.

Nu exclud aceasta varianta, nu a fost nicio decizie azi. O sa discutam„, a adaugat Ponta, care a aratat ca, daca se va schimba structura politica a Guvernului prin cooptarea PPDD , atunci va trebui sa mearga in Parlament pentru un nou vot.

Ponta a spus ca PPDD nu a cerut nimic la negocierile privind colaborarea cu PSD.

„In judete unde facem majoritati, un vicepresedinte e de la PSD, unul de la PPDD. Colaborarea va fi in toate judetele in care putem forma majoritati. PSD nu rupe nicio alianta, noi facem majoritati cu PPDD acolo unde PNL se aliaza cu PDL”, a mai spus Ponta, conform mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.