Un baietel de 11 ani din judetul Arges a trait mai multe luni singur la marginea unei paduri, fara apa sau energie electrica, dupa ce a fost abandonat de mama si tatal era plecat la munca intr-un alt judet.

Baiatul de 11 ani, din satul Enculesti, judetul Arges, a fost preluat si dus intr-un centru de plasament de urgenta al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), dupa ce timp de mai multe luni a trait singur intr-o baraca din lemn, la marginea unui luminis.

Directorul DGASPC Argel, Adrian Macovei, a declarat ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat dupa a aflat din presa despre cazul baiatului, iar joi copilul a fost luat si dus intr-un centru de evaluare si primire in regim de urgenta, urmand ca dosarul cu acest caz sa fie inaintat Tribunalului Arges, iar instanta sa dispuna, cel mai probabil, trimiterea copilului intr-un centru de plasament.

Primele verificari facute de reprezentantii DGASPC Arges in acest caz arata ca baiatul a fost parasit de mama in urma cu mai multi ani, iar tatal acestuia spune ca nu s-a putut ocupa de el din cauza ca munceste pe un santier din Craiova. Prin urmare, copilul a ramas singur si a trait luni de zile intr-o baraca din lemn construita la marginea unui luminis, fara apa, fara caldura, fara electricitate.

”E greu de numit «casa» locul in care traia”, a afirmat directorul DGASPC Arges.

Potrivit acestuia, singurul adult care s-a interesat in tot acest timp de soarta copilului a fost bunicul din partea mamei, care a fost, de altfel, cel care si-a dat acordul pentru ca baiatul sa fie preluat de DGASPC.

Localnicii care ii cunosteau situatia i-au mai dat de mancare, din cand in cand, iar copilul a avut singur grija de locul in care traia.

In urma cu un an, lipsit de posibilitati materiale si de sprijinul unui adult, baiatul a renuntat la scoala, insa stie sa scrie si sa citeasca.

Luni, baiatul va implini 11 ani, iar angajatii DGASPC Arges planuiesc sa ii ofere un tort si sa ii organizeze o intalnire cu cele doua surori ale sale, care au fost abandonate si care sunt institutionalizate in centre de plasament ale Directiei pentru Protectia Copilului.

Intrebat daca tatal care l-a lasat singur pe copil va fi decazut din drepturile parintesti, seful DGASPC Arges a spus ca o eventuala astfel de decizie poate fi luata numai de catre instanta de judecata.

POVESTEA TRISTA a baietelului de 11 ani din ROMANIA care a trait cateva luni singur la marginea unei paduri!1

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.