Acasă Stirile zilei POVESTEA INCREDIBILA a fetitei de trei ani care a supravietuit 11 zile...

POVESTEA INCREDIBILA a fetitei de trei ani care a supravietuit 11 zile in salbaticia Siberiei! Cine crezi ca a salvat-o de la MOARTE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O fetita de trei ani a supravietuit 11 zile dupa ce s-a pierdut in salbaticia Siberiei, fiind salvata de catelusui ei care a condus echipele de salvare la ea.

Karina Chikitova a fost descoperita in iarba inalta, dupa ce a ratacit departe de casa ei de pe 29 iulie, declara salvatorii. Se pare ca fetita si-a urmat tatal, impreuna cu cainele ei, cand a parasit casa din Olom, inainte de a a se pierde in taiga, o zona apropiata de Republica Sakha.

Karina a supravietuit mancand afine si band apa din rau, dar cantarea doar 10 kilograme, atunci cand a fost desoperita, scrie The Siberian Times.

Afanasiy Nikolayev, purtatorul de cuvant al Serviciilor de Salvare din Republica Sakha a declarat ca cel care a salvat-o a fost cainele ei, care s-a intors acasa cu doua zile inainte ca ea sa fie gasita.

„Acela a fost momentul ]n care inimile noastre au inghetat, pentru ca am fost convinsi ca doar avandu-l alaturi, Karina avea sanse de supravietuire – noaptile, in Yakutia, sunt foarte reci si, in anumite zone, deja temeperaturile au devenit negative.”, a declarat domnul Nikolayev.

„Daca ar fi fost alaturi de cainele ei, sa il imbratiseze, ar fi avut o sansa sa se incalzeasca noaptea si sa supravietuiasca. Atunci cand cainele s-a intors, am crezut ca s-a terminat – chiar dacap ar fi fost in viata – si sansele ar fi fost minime – atunci, ea ar fi pierdut orice speranta. Am fost distrusi.”

Totusi, NTV raporteaza cum cainele a ajutat salvatorii sa gaseasca fetisa, care era constienta si arata „surprinzator de bine”. Domnul Nikolayev a spus ca echipa a vazut urme de picioare goale, determinandu-i sa creada ca nu ar fi intrat in padure, din cauza betelor ascutite.

Acesta completeaza:

„Dimineata, aproape imediat dupa ce am inceput cautarile – nu am mers mai multde 20 metri -, am vazut-o pe Karina in iarba. Ne-am grabit spre ea, i-am adus putin ceai si am dus-o la masina, pentru a o vedea medicii”.

Aproape 100 persoane au participat la cautarea Karinei, alaturi de vanatori si soldati de la fortele speciale.

Karina este, acum, ingrijita intr-un spital din Yakutsk, unde iti revine treptat.

Sursa: obiectiv.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos